Două autocamioane cu cherestea, fără acte, confiscate de polițiștii din Piatra-Neamț

În dimineața zilei de 17.07.2017, orele 04.00, o patrula de siguranţă publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a oprit în trafic, pe DN 15 D, la ieşirea din Piatra Neamţ spre Roman două autocamioane încărcate cu material lemnos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că cele două autovehicule transportau mai mult lemn decât era prevăzut în documentele de însoțire a mărfii. Prin urmare a fost solicitat sprijinul Biroului de Delicte Silvice și a inginerilor silvici, care au intervenit și au măsurat lemnul-tip cherestea rășinoase, stabilindu-se că la primul camion surplusul de materialul lemnos era de circa 10 metri cubi iar la cel de-al doilea autovehicul de 11metri cubi.

Cei 21,15 metri cubi de cherestea, care erau în plus faţă de cantitatea evidențiată în documente, au fost confiscați şi predați Ocolului Silvic Vaduri.

Ambele camioane au fost indisponibilizate, valoarea materialului lemnos confiscat ridicându-se la peste 11300 lei.

Polițiștii au sancționat contravențional ambii conducători auto, doi bărbați de 54 și 60 de ani, din Bicaz Chei, cu amendă în valoare de 3000 lei fiecare, conform Legii 171/2010, pentru transport ilegal de material lemnos.

PUBLICITATE