„Dor de Eminescu”, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”, în perioada 12-15 iunie

Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț invită publicul nemţean să redescopere reperul Eminescu, într-o serie de evenimente ce marchează data la care „omul deplin al culturii române” a trecut în veşnicie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest context, în perioada 12-15 iunie instituţia de cultură nemţeană a programat întâlniri cu tinerii, colocvii, recitaluri de poezie și expoziții menite a se constitui într-o reverenţă pentru geniul lui Eminescu.

Astfel, elevi din cadrul Şcolii nr. 3 Piatra-Neamţ au susținut, la statuia lui Mihai Eminescu din faţa bibliotecii, un maraton de poezie desfăşurat de la ora 11.00, în zilele de luni (clasa a V-a B – prof. Rodica Teodorescu), marţi (clasa a VI-a A – prof. Iulia Goguță), miercuri (clasa a VI-a C – prof. Iulia Goguță).

Miercuri, începând cu ora 12.00 urmează a se desfăşura, în Sala Expo-Club “Victor Brauner”, colocviul “Lăsând poezia să vorbească…” susţinut de prof. dr. Magda Olimpia Iftimie, într-o întâlnire cu elevi din cadrul Colegiului Național “Petru Rareș” Piatra-Neamț.

Ziua de joi se va desfăşura tot în compania versurilor, de această dată, însoţite și de muzică (piese pe versuri de Eminescu, în interpretarea elevilor Denisa Anastasiei), de la ora 11.00, la statuia lui Mihai Eminescu unde vor recita elevi din liceele şi şcolile nemţene (Școala nr. 3 Piatra-Neamț, clasa a VII-a A – prof. Petronela Șerban; Școala gimnazială “Nicu Albu” – prof. Elena Ivanov, coordonator al trupei de teatru “Fabulinus”; Liceul “Petru Rareș” – prof. Magda Olimpia Iftimie; Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra-Neamț – prof. Maria Tudor; Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț – prof. Dorina Mormocea și Elena Costrachevici).
Tot de la ora 11.00, în Sala Atelier “Veronica Micle”, se va desfășura colocviul “Eminescu sau dincolo de absolut”, într-o întâlnire cu membrii Fundației “Crizantema”. Seara, la ora 17.00 în Sala “Cupola” se va desfășura colocviul “Reperul Eminescu” în cadrul căruia vor susține conferințe dr. Raluca Naclad, prof. dr. Mihai Floroaia și bibliotecarul Dan Iacob, de asemenea în compania muzicii, cu intermezzo-uri oferite, la pian, de prof. dr. Adrian Stroici.

PUBLICITATE