Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Arhim. Bartolomeu Florea va fi înmormântat mâine la Sihăstria

A adormit în Domnul „pictorul Sihăstriei”, aşa cum îl ştia obştea mănăstirii pe arhimandritul Bartolomeu Florea. Cel care a pictat cele două biserici ale aşezământului monahal a trecut la cele veşnice în Duminica Floriilor, la 85 ani. Înmormântarea va avea loc marţi, 3 aprilie 2018. Părintele va fi înhumat în cimitirul mănăstirii în care a vieţuit în ultimii ani 53 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ucenic al Arhimandritului Sofian Boghiu, părintele Bartolomeu Florea a pictat mai multe biserici în ţară şi în străinătate. Alături de părintele Sofian a împodobit cu pictură catedrala Sfântul Gheorghe din Hama, biserică distrusă de bombardamente.

Bartolomeu Florea – un monah care s-a ostenit mult

Bucovinean de obârşie, născut în comuna Stupicani a intrat în viaţa monahală la schitul Brădiceşti, fost metoc al Episcopiei Huşilor unde a fost călugărit în anul 1956.

„A fost hirotonit ierodiacon de episcopul Romanului şi Huşilor, Episcopul Teofil Herineanu. În timpul Mitropolitului Iustin Moisescu a venit la Mănăstirea Sihăstria unde a rămas până în cea din urmă zi a vieţii sale”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica PS Timotei Prahoveanul.

A urmat cursurile Seminarului Teologic de la Neamţ în perioada 1974-1979 şi a beneficiat de burse la Institutul pentru Bisericile Răsăritului de la Reghensburg – Germania.

„A fost hirotonit ieromonah de Patriarhul Teoctist în data 21 septembrie 1986 la catedrala Mitropolitană din Iaşi. În aceeaşi zi a primit şi hirotesia în protosinghel. În vremea slujirii ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, actualul Patriarh al României i-a acordat rangul de arhimandrit”, a spus PS Timotei.

sursa: basilica.ro

PUBLICITATE