Doi tineri din Piatra Neamț, cercetați pentru înșelăciune. Vezi ce au încercat să facă…


Au încercat să îl înșele, dar nu au reușit. Acum sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 16.06.2016, în jurul orei 16.25, dispeceratul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ a fost sesizat despre un conflict ce are loc într-o parcare de pe b-dul Decebal.

La fața locului s-a deplasat, imediat, o patrulă de siguranță publică, ce a constatat faptul că doi tineri de 17 și 22 de ani, în momentul primirii și verificării unui colet, au încercat să schimbe telefonul original cu o copie, ulterior dorind sa facă retur coletul. Șoferul firmei de curierat a observat schimbul de bunuri dintre cei doi tineri și a sesizat imediat poliția.

Asupra persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii au fost găsite cele două telefoane mobile, originalul fiind restituit persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.


 

Exersarea spiritului de vigilență reprezintă primul si cel mai solid scut împotriva hoților si a altor categorii de infractori. Va prezentam câteva sfaturi de natura sa prevină indiferenta și neglijența, care favorizează înșelăciunile:

– Nu cumpărați bunuri decât din locurile autorizate, iar daca va tentează realizarea unei tranzacții, nu dați niciodată banii înainte de a primi si verifica bunul solicitat. Este condiția esențiala de a face inofensiv un escroc!

– Nu efectuaţi operaţiuni de schimb valutar la persoane neautorizate. Pentru aceasta există bănci şi case de schimb valutar. Chiar dacă vi se pare că faceţi o tranzacţie mai avantajoasă riscaţi să fiţi înşelaţi sau să primiţi bani falşi. Număraţi întotdeauna banii înainte de a încheia tranzacţia, chiar şi de mai multe ori dacă este cazul.

– Atenție la metoda “șmen”! Când primiți suma solicitata, numărați atent bancnotele și nu mai întoarceți banii în mana bișnițarului, sub pretextul ca acesta sa-i mai numere o data! Atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu o suma derizorie.

– Când aveți la dvs. sume mari de bani ( pe care i-ati ridicat de la posta sau de la banca) nu va încredeți in persoanele care pretind ca va cunosc si va propun afaceri. Fiți siguri ca ați fost urmăriți! Mai bine deplasați-va direct acasă cu un taxi!

– Nu va încredeți în persoanele care sunt îmbrăcate elegant si încearcă să vă vândă bunuri în sistem ambulatoriu, sau vă solicită bani pentru diferite cauze!

PUBLICITATE