Doi senatori nemțeni au votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea


Senatori de la PSD, ALDE, PRU şi foşti UNPR au votat împotriva cererii de urmărire penală formulate de DNA pe numele lui Gabriel Oprea pentru omor din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Numărul total al senatorilor care au votat a fost de 124 și s-au înregistrat 45 de voturi „pentru”, 73 „împotrivă”, șase voturi fiind anulate.

articole„Senatul hotărăște să nu ceară urmărirea penală a domnului senator Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru pentru securitate națională și fost ministru al Afacerilor Interne”, se arată în hotărârea adoptată luni, căreia i-a dat citire președintele de ședință, Ioan Chelaru. El a precizat că hotărârea va trimisă luni seara Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Deși votul a fost secret, cu bile, Mediafax a reuşit să identifice 24 dintre senatorii care au votat împotriva cererii DNA. Conform sursei citate, din cei 24 de parlamentari, 2 sunt din județul Neamț: senatorul PSD Ioan Chelaru şi senatorul Liviu Bumbu (independent dar activând în grupul PSD din Senat)

D.M.B.
sursa: Mediafax
PUBLICITATE