Doi nemțeni, surprinși în trafic când se întorceau de la o vânătoare ilegală.


În ziua de 25.01.2016, în jurul orei 21.00 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Dulcești, fiind în politia 1exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Ruginoasa, au oprit în trafic un autoturism marca Land Rover, cu numere de înmatriculare emise de autoritățile britanice.
Cu ocazia controlului s-a constatat ca autoturismul era condus de către un bărbat de 43 de ani, din Ruginoasa, pe locul din stânga față se afla un bărbat de 41 de ani, din aceeași localitate, iar pe bancheta din spate a autoturismului a fost identificată o arma de vânătoare. Totodată s-a procedat la verificarea portbagajului auto, unde au găsite două cadavre de cervide (un mascul și o femela).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

politia 2În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că cele două animale au fost vânate pe raza unui fond de vânătoare din pădurea Mărgineni în ziua de 25.01.2016, în jurul orelor 18.00, fără a exista o autorizație legală de vânătoare.

În continuarea cercetărilor, polițiștii alături de specialiștii Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat la domiciliu bărbatului de 41 de ani, doua arme letale de vânătoare și 32 de cartușe de vânătoare, ce erau deţinute legal și care au fost ridicate conform legislației în vigoare .

Cei doi bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, iar corpul celor doua cervide și autoturismul au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

PUBLICITATE