Doi nemțeni, primii frați din echipa României prezenți la o Cupă Mondială de rugby

Valentin (30 de ani) și Andrei Ursache (31 de ani) au fost selecționați de antrenorul Lynn Howells pentru meciul cu Franța, de miercuri, primul fiind anunțat titular, iar al doilea rezervă. Cei doi sunt născuţi în Valea Seacă (Neamţ)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primul care și-a făcut un nume în rugby a fost Valentin. Junior de perspectivă, acesta a ajuns repede la Steaua, apoi la Baia Mare, ca în cele din urmă să facă pasul spre Franța, întâi la Aix-en-Provence și apoi la Oyonnax.

Cu timpul a devenit unul dintre oamenii de bază ai pachetului de înaintare al României.

”Faptul că vom reprezenta împreună România la o ediție a Cupei Mondiale, este o onoare imensă. Îmi doresc să facem o Cupa Mondială frumoasă, cu meciuri bune, să jucam cât mai mult împreună”, a declarat Valentin Ursache.

Deși face rugby de doar 8 ani, prin multă muncă și seriozitate, Andrei Ursache a devenit o prezență constantă în echipa Stejarilor. ”Nu m-am gândit că voi ajunge atât de departe. Am început la insistențele fratelui meu, apoi a început să îmi placă. Am avut și momente mai grele, când era să mă las, dar mă bucur acum că am putut trece peste tot, Vali m-a încurajat tot timpul. A fost o mare bucurie pentru mine faptul ca am fost selecționat să merg la Cupa Mondială. Nici măcar nu îndrăzneam să sper ca voi ajunge aici. Îmi doresc ca echipa să aibă o evoluție bună, să facem un joc de calitate și de ce nu, să reușim o surpriză”, a spus, la rândul său, Andrei Ursache.

Naționala de rugby a Romaniei se pregătește pentru primul său meci în Grupa D a Cupei Mondiale. Stejarii vor întâlni miercuri, 23 septembrie, vicecampioana mondială, Franța, de la ora 22,00, pe Stadionul Olimpic din Londra.

sursa agerpres.ro

PUBLICITATE