Doi localnici și un voluntar au ajutat pompierii să stingă un incendiu în Răucești

Miercuri, 21.10.2015, la ora 14:44, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Oglinzi, comuna Răuceşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu două autospeciale de stins incendii, constatând că arderea se manifesta la acoperişul casei (existând pericolul de propagare şi la încăperi, având în vedere că planşeul locuinţei era construit din lemn), scânteile produse de incendiu fiind purtate de vânt spre casa vecină, unde exista riscul imediat de a se aprinde faţada construită din lambriu. Pompierii au creat dispozitive de protecţie a casei învecinate, au scos toate bunurile din locuinţa afectată şi au desfăşurat operaţiuni pentru stingerea incendiului timp de aproape o oră.
Au ars acoperişul casei, construit din astereală din lemn, învelit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp., şi s-a degradat planşeul din lemn.

Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric produs la un cablu defect.

Pompierii militari au fost sprijiniţi de un membru al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Răuceşti şi de doi localnici.

Comunicat ISU Neamț

PUBLICITATE