Doi jandarmi din Bicaz au salvat o femeie de 82 de ani

Marți, 27 octombrie a.c., în jurul orei 17.15 plutonier adjutant Cristinel Burghelea și plutonier major Florin Petrescu, jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Bicaz, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza orașului Bicaz au observat o persoană în vârstă, de sex feminin, care a căzut din picioare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma căzăturii bătrâna s-a lovit la cap, provocându-și o rană în zona arcadei.

În acel moment cei doi jandarmi au intervenit ajutând femeia să rămână conștientă și au solicitat de urgență sprijinul unui echipaj de ambulanță. După sosirea ambulanței, persoanei în cauză i s-au acordat primele măsuri de ajutor medical după care a fost transportată la unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Bicaz.

Din informațiile obținute de la martorii prezenți la fața locului și din verificările efectuate am aflat că femeia locuiește în Bicaz și pentru că fața acesteia, singurul sprijin de altfel, este plecată din țară, aceasta este nevoită să se deplaseze singură la magazinele din apropiere.

Jandarmeria Neamț recomandă tuturor cetățenilor care sunt martori la astfel de evenimente să solicite sprijinul personalului abilitat prin serviciul unic de urgențe ‘112’, să comunice date reale și concrete personalului specializat și să nu pericliteze desfășurarea activităților specifice.

PUBLICITATE