Doi câini maidanezi, găsiți împușcați pe o stradă din Piatra-Neamț

O metodă crudă pe care o practică ilegal unele persoane, este împușcarea câinilor vagabonzi. Metoda a început să se practice, fără rușine, și în Piatra-Neamț, în special pe strada Ape Minerale, după cum povestește o tânără care susține că a întâlnit două astfel de cazuri:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Recent am descoperit o nouă față a orașului nostru, Piatra-Neamț… Știam că mulți oameni nu suportă animalele, însă nu mă așteptam ca acești indivizi, care de altfel se consideră persoane civilizate, să recurgă la metode puțin spus barbare pentru a rezolva problema câinilor de pe stradă. De ce ne-am chinui să adoptăm animale sau măcar să luptăm pentru a le construi adăposturi adecvate ( ceea ce există doar în teorie la noi ), dacă putem foarte ușor să scăpăm de câinii fără stăpân împușcându-i.

Această metodă se practică fără rușine, în special pe strada *** ********. Am descoperit asta în timp ce îmi plimbam câinele prin zonă. Și nu aș putea să descriu în cuvinte oroarea simțită în momentul în care am văzut cadavrul unui câine ce zăcea în iarbă, împușcat nu de mult timp, după cum o demonstrau rănile sângerânde de pe corpul bietului animal. Imaginile de mai jos surprind priveliștea cutremurătoare sau, mai bine spus, arată cum unii oameni ( deși nu merită să fie numiți „oameni” ) își rezolvă singuri problemele. Bineînțeles că am încercat să sesizez autoritățile, însă problema abuzurilor față de animale nu interesează pe nimeni ( se pare că uitasem că mă aflu în România, acolo unde nu există niciun mijloc viabil prin care să îi poți ajuta pe cei care nu cuvântă ).

Și din păcate, cazul de mai sus nu e nici primul, nici ultimul de acest fel. Individul posesor de armă reapare în peisaj, de data aceasta căzându-i victimă o biată cățelușă care a fost, de asemenea, împușcată. Aceasta se afla de mai mult timp în zona respectivă, mai exact de când fusese dată afară din curtea unui domn ( de asemenea „respectabil” ). Cățelușa a supraviețuit până acum doar datorită sufletului milos și iubitor al nanei mele, care locuiește pe aceeași stradă cu așa-zisul „stăpân” și, foarte probabil, cu criminalul amintit deja. Aceasta i-a oferit mâncare, iar cățelușa, prinzând încredere în nana, a continuat să vină la poarta ei zi de zi. Și așa a fost situația, până când animalul a dispărut în mod subit și nu a mai venit după mâncare timp de aproape o săptămână. Iar în momentul în care s-a reîntors, a făcut-o cu ultimele puteri, căci se afla într-o stare deplorabilă. Surprinzător sau chiar deloc, fusese împușcată cu o armă cu alice (lucru care se poate observa destul de ușor în imaginile pe care le-am atașat ).

Inițial, medicul veterinar din Piatra-Neamț la care nana a dus cățelușa a spus că aceasta fusese lovită de o mașină și că avea ambele picioare din spate fracturate, nefiind sigur dacă fusese afectată și coloana vertebrală. Gaura din picior s-a crezut a fi datorată unei simple înțepături. Starea în care se afla cățelușa era deosebit de gravă, căci necesita o operație de urgență, intervenție care putea fi făcută doar la o clinică de specialitate din Iași. Drept urmare, nana, împreună cu alte două persoane iubitoare de animale, au dus-o la clinica respectivă, în speranța că mai există o șansă la viață pentru această ființă nevinovată. Însă ceea ce aveau să descopere la Iași i-a lăsat complet fără cuvinte… În realitate, cățelușa fusese împușcată, alicea de la armă pătrunzându-i până în măduva spinării și anulând orice posibilitate de a-i salva viața. Cu alte cuvinte, agresorul se asigurase că animalul nu avea să mai treacă niciodată prin fața curții lui și nu-i va mai „încurca” existența. Radiografia făcută la Iași ( pe care nu o pot atașa deocamdată, deoarece se află temporar în posesia unui medic veterinar din Piatra-Neamț, dar voi reveni mâine cu aceasta ) demonstrează, fără doar și poate, veridicitatea diagnosticului pus de medicul veterinar de la Iași. Având în vedere starea cățelușei, singura modalitate de a-i curma îngrozitorul chin și durerile insuportabile este ca aceasta să fie eutanasiată.

Și cea mai rea parte e că acest criminal poate să acționeze din nou, oricând și oriunde, fără a fi stânjenit de nimeni și de nimic. Sincer, mi-e frică și să îmi mai plimb câinele prin acea zonă, nana se teme să își mai lase propriul cățel liber prin curte, iar nicio autoritate nu poate fi „deranjată” pentru a lua măsuri. Mai mult decât atât, dacă indivdul cu armă omoară nestingherit și fără scrupule câini, se poate ajunge foarte ușor la oameni căzându-i victime. Situația e mult mai gravă decât pare, dar toată lumea preferă să închidă ochii și să își astupe urechile când vine vorba de astfel de acțiuni barbare asupra animalelor, în special autoritățile. Din acest motiv, vă rog din suflet să nu treceți cu vederea această nedreptate și să distribuiți mai departe postarea, căci poate doar așa se mai mișcă puțin lucrurile din loc și criminalul de mai sus va ajunge să plătească pentru faptele sale. – povestește tânăra pe Facebook

PUBLICITATE