Doi câini de vânătoare au reprezentat județul Neamț la evenimentul chinologic Royal Crown Trophy

În perioada 29-30 iulie 2017 s-a desfășurat evenimentul chinologic Royal Crown Trophy, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceasta competiție este deja una de tradiție, locul de desfășurare fiind chiar Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia. În acest an au fost prezente 15 tari, iar numarul de participanți a trecut de 200. Pe parcursul celor două zile au fost arbitrați peste 300 de câini, de către arbitrii internaționali și români.

Din județul Neamț, a participat Canisa de Valea Muntelui care a avut înscriși în concurs doi câini de vânătoare din rasa Vizsla Maghiară. Proprietarul canisei nemțene, domnul Radu Nastasă, a declarat că este mulțumit de rezultatele obținute și că singurul regret pe care îl are este că nu se desfășoara astfel de evenimente și în județul Neamț.

“Sunt mandru de prestatia cainilor mei si cred ca au meritat pe deplin aprecierile arbitrilor. Organizatorii au stiut sa-si puna in valoare atuurile si din aceasta cauza avem acum la Alba Iulia un eveniment chinologic important si popular inscris in agenda FCI (Federatia Chinologica Internationala). Imi pare rau ca noi, nemtenii, nu am reusit pana acum sa organizam asemenea evenimente care sa devina traditie si care ne-ar aduce un important capital de imagine. La Cetatea Neamtului, langa Turnul lui Stefan sau chiar in strandul din Piatra-Neamt, ar fi cateva locatii perfecte pentru desfasurarea de expozitii chinologice in conditii premium. Daca iubitorii de caini din Neamt si-ar da mana cu autoritatile locale si judetene, cred ca am putea sa avem in scurt timp cel mai reusit eveniment chinologic din Moldova, daca nu cumva printre cele mai frumoase din toata tara”. – a declarat Radu Nastasă

Felicitări organizatorilor și aplauze pentru câinii din Neamț care au fost apreciați la Royal Crown Trophy Alba Iulia 2017!

Mai multe fotografii de la eveniment – AICI

PUBLICITATE