În doar 2 săptămâni, polițiștii nemțeni au aplicat 2801 de sancţiuni în valoare de 721.720 de lei


Inspectoratul de Poliție Județean Neamț a acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice pe perioada sezonului estival 2016.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La acțiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea în dispozitivele de ordine și siguranță publică au fost angrenate și efective de jandarmi.

Astfel, în perioada 15 – 28 iulie a.c., au fost constatate 266 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 44 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 113 de persoane, iar față de 3 dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive. Totodată, în această perioadă au fost depistate trei persoane urmărite la nivel național.
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 2801 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 721.720 de lei.

Poliţiştii au intervenit la 731 de sesizări prin SNUAU 112 şi au aplicat 493 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 2174 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 629 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 6 pentru consum de alcool. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 101 de permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool iar 29 pentru viteză şi au retras 33 certificate de înmatriculare.

Comunicat Poliția Neamț

PUBLICITATE