Directorii care NU au promovat concursul, repuşi în funcţie de noul ministru al Educației


Profesorii care nu au reușit să promoveze concursul pentru posturile de directori și directori adjuncți în școli vor putea ajunge însă în aceste funcții, întrucât noul ministru al Educației a aprobat vineri (6 ianuarie) un document ce prevede că aceștia vor avea dreptul să ocupe funcțiile de conducere prin numire – informează Ziarul de Iasi

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Numirea se va face de către inspectorul general (în cazul județului Neamț, candidatul PSD la alegerile parlamentare, inspectorul Viorel Stan), cu avizul consiliului de administrație al Inspectoratului. „Pot fi numite și persoanele care până la data concursului au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise, se arată în adresa numărul 24187 din 06.01.2017.

Adresa este aprobată și semnată de noul ministru Pavel Nastase, precum și de proaspat numitul secretar de stat în Ministerul Educației, Liviu Pop.

Textul integral al documentului aprobat de noul ministru al Educației:

15895317_1256685311036718_7342533812546905599_n„In vederea solutionarii situatiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire in functiile de director si director adjunct prin detasare in interesul invatamantului, situatii raportate la data de 6.01.2017, prin derogare de la prevederile art. 24 alin (1) din Metodologia privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar, aprobata prin OMENCS nr. 5080/2016, in functiile de director si director adjunct ramase vacante dupa validarea rezultatelor concursului pot fi numite si persoanele care pana la organizarea concursului au ocupat functii de director sau de director adjunct in unitatea de invatamant respectiva si nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise.

Numirea prin detasare in interesul invatamantului se realizeaza prin decizie a inspectorului scolar general, cu avizul consiliului de administratie al inspectoratului scolar si cu acordul scris al persoanei solicitate, pana la organizarea unui nou concurs, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar 2016-2017.”

D.M.B.
foto: Ziarul de Iasi
PUBLICITATE