DIICOT – Persoane reținute în urma perchezițiilor de ieri din Piatra-Neamț, Bacău și Iași

Procurorii au reţinut 20 de membri ai unor grupări infracţionale care efectuau trafic de droguri în mai multe judeţe din zona Moldovei, la percheziţii fiind găsite cantităţi importante de canabis şi substanţe cu efect psihoactiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Urmare a comunicatului din data de 21.03.2017 (vezi articolul – AICI) precizăm că  în urma percheziţiilor domiciliare efectuate  pe raza municipiilor Iaşi, Bârlad și oraşul Podu Iloaiei au fost ridicate 1 kg. de produse cu efect psihoactiv atât vrac cât și preparate în doze pentru comercializare, 500 de g. de cannabis, 7 cântare electronice, 3 pistoale cu gaz și aer comprimat, arme albe, 4.500 de euro, 85 de telefoane mobile și diverse substanțe chimice folosite ca materii prime. Procurorii DIICOT-S.T.Iaşi au dispus  reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 15 inculpaţi, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, iar față de alţi 7 inculpaţi s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor efectuate pe raza municipiilor Piatra Neamț, Bacău şi Iaşi au fost ridicate aproximativ 300 g. de substanțe vegetale cu efect psihoactiv, 5 plante de cannabis și instalația pentru cultivarea acestora,  32 de g. de cannabis, o balanță electronică, 6 telefoane mobile, un hard-disk și 3.500 de lei.

Procurorii DIICOT-S.T.Bacău au dispus  reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpaţi, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, iar față de alţi 1 inculpată s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PUBLICITATE