DGASPC Neamț – Workshop-uri și întâlniri cu liceeni de Zilele Asistenței Sociale

Zilele Asistenței Sociale (ZAS), serbate anual în a doua jumătate a lunii martie, au ajuns la final, workshop-ul cu tema „Promovarea Sustenabilităţii Comunităţii şi a Mediului“ care a avut loc miercuri, 29 martie, la sediul DGASPC Neamț, încheind seria manifestărilor dedicate acestor zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evenimentele au fost organizate de sucursala Neamț a CNASR în parteneriat cu DGASPC și au stat sub egida temei stabilite de Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali (IFSW) – „Promovarea sustenabilităţii comunităţii şi mediului“. Toate activitățile au urmărit să evidenţieze progresele realizate în domeniul asistenţei sociale, rolul asistentului social în contextul socio-economic actual şi importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru al ei.

Printre cele mai semnificative acțiuni ce au avut loc în Neamț se numără campania de distribuire de fluturași și pliante informative, activități de promovare dar și întâlniri cu liceenii claselor de științe sociale de la Colegiul Național Gheorghe Asachi Piatra Neamț în vederea promovării profesiei de asistent social. ZAS 2017 s-au încheiat cu workshop-ul cu tema „Promovarea sustenabilităţii comunităţii şi mediului“ la care au participat asistenți sociali din DGASPC, primării, organizații neguvernamentale, unități de învățământ speciale, spitale, etc. La finalul întâlnirii, conducerea CNASR Neamț i-a premiat pe cei mai activi și implicați asistenți sociali din județ pentru activitatea desfășurată în 2016, aceștia primind diplome de excelență.

„Manifestările dedicate asistenței sociale și muncii asistentului social în particular au scopul de a promova această profesie plină de provocări și satisfacții în același timp, dar și de a valoriza munca specialiștilor din domeniu. Mă bucură faptul că această profesie obține tot mai des recunoașterea publică și este îmbucurător că tot mai mulți tineri aleg o carieră în domeniu, ceea ce denotă că societatea realizează importanța calității serviciilor sociale și necesitatea unor profesioniști bine pregătiți“, a declarat Mirela Negruș, director general adjunct al DGASPC Neamț și președintele Colegiului Asistenților Sociali Neamț..

PUBLICITATE