DGASPC Neamț: Riscurile muncii fără forme legale, pe înțelesul tinerilor din centrele de plasament

Adolescenții din cadrul Complexului de Servicii Elena Doamna Piatra Neamț au aflat marți, 24 aprilie, de la specialiștii Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț despre riscurile implicate de munca fără forme legale, totodată fiind  consiliați cu privire la accederea pe piața muncii într-un mod responsabil și informat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acțiunea de prevenire și informare a fost inițiată de ITM Neamț în cadrul unei campanii ample prilejuite de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (SSM) prin care se promovează la nivel mondial prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale. În cadrul activității desfășurate în cadrul CS Elena Doamna inspectorii de muncă le-au explicat tinerilor caracteristicile contractului individual de muncă, durata programului de muncă normal și legal, vârsta legală de activare în câmpul muncii, căi de rezolvare a conflictelor la locul de muncă, condiții de muncă legală în străinătate, etc. Copiii au participat interactiv la aceasta activitate, fiind receptivi la tematica abordată, punând frecvent întrebări suplimentare.

Fiind la început de drum, este benefic pentru tineri să intre pe piața muncii cât mai informați pentru a evita riscurile implicate de munca fără forme legale sau de nerespectarea normelor de securitate și sănătate în muncă. Inițiativa reprezentanților ITM de a veni în întâmpinarea beneficiarilor noștri ne-a bucurat foarte mult și le mulțumim că au ales copiii din centrele de plasament pentru a face parte din această campanie de informare și prevenire“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.   

PUBLICITATE