DGASPC Neamț – Mozart și Vivaldi, pe placul copiilor din Piatra-Neamț

Concertul de muzică clasică intitulat „Călătorie Muzicală“ oferit gratuit copiilor din Piatra Neamț de Clasicton Event în colaborare cu Raiffeisen Bank, s-a bucurat de mare succes, micii spectatori declarându-se încântați de muzica lui Mozart și Vivaldi. Spectacolul a avut loc marți, 4 aprilie, în sala de festivități a Consiliului Județean Neamț și au participat peste 100 de copii din cadrul centrelor de plasament Elena Doamna și Ion Creangă, Școala Nicu Albu, Școala nr. 3, Școala Elena Cuza și Școala nr.5. Concertul de muzică clasică a fost susținut de cvartetul Accordo al Filarmonicii Botoșani iar moderatoarea spectacolului și cea care le-a explicat prin joc celor mici tainele muzicii simfonice a fost violonista Magdalena Hrib, din București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acțiunea face parte dintr-un proiect național inițiat de Clasicton Event și sprijinit de Raiffeisen Bank prin care se dorește apropierea copiilor din centrele de plasament și din comunități de muzica de calitate. Județul Neamț a fost inclus pentru prima dată în acest periplu muzical iar DGASPC Neamț a fost partener în derularea activității.

Spectacolul, care a durat o oră, a inclus piese foarte cunoscute ale compozitorilor Mozart și Vivaldi, toate fiind explicate interactiv și amuzant, astfel încât spectatorii s-au declarat încântați de cele auzite iar cadrele didactice care i-au însoțit au considerat un mare câștig pentru copii această lecție de cultură muzicală.

Având poveștile la îndemână, Vivaldi și Mozart au devenit  prietenii copiilor care au demonstrat că pot fi atenți și receptivi la muzica bună. Concertul oferit cu generozitate copiilor din Piatra Neamț a coborât muzica simfonică din sferele elitiste ale cuturii și le-a adus în raftul cu jucării astfel încât micii spectatori au putut vibra și descoperi alt gen muzical care nu face decât să le potențeze creativitatea și să-i dezvolte frumos. Mulțumim organizatorilor și unităților de învățământ care au ales să răspundă invitației noastre și sperăm să avem astfel de momente frumoase cât mai des, a declarat Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț

PUBLICITATE