DGASPC Neamț – Copiii cu dizabilități, învățați să nu devină victime


003Copiii din cadrul Centrului Rezidențial pentru Copiii cu Dizabilități din structura DGASPC Neamț au fost învățați să nu devină victime în cadrul unei acțiuni desfășurată de Serviciul Prevenire din cadrul Poliției Neamț în parteneriat cu Asociația Christiana.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acțiunea a avut loc săptămâna aceasta și au participat copiii cu dizabilități din centru, cadre didactice și personalul instituției. Subcomisarul Daria Oatu de la Serviciul Prevenire al IPJ Neamț le-a vorbit copiilor despre riscurile la care sunt expuși și i-a învățat într-un limbaj adecvat presărat cu exemple practice cum să nu devină victime ale accidentelor rutiere sau ale traficului de persoane dar i-a instruit și cu privire la riscurile dispariției. Reprezentanta Inspectoratului de Poliție le-a prezentat copiilor și numărul unic 116.000, unde pot fi sesizate disparițiile 011dar le-a expus și riscurile comiterii de infracțiuni precum furt, cerșetorie sau tâlhărie.
În acest sens, subcomisarul Daria Oatu le-a oferit celor mici cărticele intitulate sugestiv Unde-i lege, nu-i tocmeală“ de unde aceștia puteau afla cum să evite riscurile de orice natură.

Pentru a înțelege și mai bine toate noțiunile, copiii au fost implicați și într-un joc-exercițiu intitulat „Cum să traversezi corect“ în cadrul căruia, pe un imens covor ilustrat, au fost instruiți cum să treacă strada astfel încât să nu fie în pericol, să respecte toate semnificațiile indicatoarelor rutiere și cum să procedeze în momentele în care în trafic apar mașini ale serviciilor de urgență, precum Ambulanță, Pompieri, Poliție, etc.

019„Trecând peste entuziasmul întâlnirii cu politiștii, care a constituit o surpriză pentru cei mici, aceștia au ințeles importanța respectării regulilor de comportament, atât în centru cât și în afara acestuia. Astfel de activități sunt bine receptate de copii, în special de cei cu diverse dizabilități, pentru că implicarea în diverse jocuri creative îi determină să fie mai atenți, iar în final rămân cu noțiuni esențiale, care sperăm să le fie de ajutor în viața de zi cu zi. Apreciem foarte mult implicarea și sprijinul partenerilor noștri cărora le mulțumim pentru că mereu sunt dispuși să își îndrepte atenția și către copiii noștri“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

La final, Ana Darie, președintele Asociației Christiana, un statornic prieten al acestor copii, le-a oferit tuturor cadouri și mici surprize, ceeea ce i-a bucurat foarte mult și i-a stimulat să fie și mai receptivi la mesajele transmise de oamenii legii. – se arată în comunicatul DGASPC Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE