DGASPC Neamț aniversează în această lună 20 de ani de la înființare

DGASPC Neamț aniversează în această lună 20 de ani de la înființare, practic fiind 20 de ani de când funcționează în județ un nou sistem de protecție a copiilor, adaptat nevoilor și similar celor existente în alte țări europene. În iunie 1997 Guvernul României a adoptat OG 26/1997 privind protecţia copilului aflat în dificultate, punând bazele unui sistem de protecţie prin înfiinţarea în subordinea consiliilor judeţene a organismelor răspunzătoare de stabilirea, aplicarea şi urmărirea măsurilor de protecţie a copilului aflat în dificultate. Drept urmare, s-a înființat în Neamț Direcția Județeană pentru Protecția Copilului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evenimentul  a marcat un moment zero în domeniul serviciilor sociale destinate locuitorilor județului, fiind punctul de plecare al unor schimbari majore în abordarea problematicii complexe cu care se confruntă categoriile sociale defavorizate, a spus Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Înființarea Protecției Copilului în 1997 a dus la schimbări radicale în sistem, locul vechilor case de copii fiind luat de unități și servicii moderne, cu condiții incomparabil îmbunătățite și în care beneficiarii sunt sprijiniți, consiliați și încurajați să depășească situațiile dificile cu care se confrunta. În 2004 Direcția Județeană pentru Protecția Copilului a fost comasată cu Serviciul Public de Asistenţă Socială al judeţului Neamţ luând astfel naștere Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

În acest moment DGASPC Neamț oferă servicii pentru aproximativ 2.500 de copii și 20.000 de persoane adulte cu dizabilități și asigură îndrumarea serviciilor și direcțiilor de asistență socială de la nivelul celor 83 de primării din județul Neamț.  În total, beneficiază de măsuri de protecție aproximativ 400 de copii în centrele de plasament, circa 500 în plasament la asistent maternal și mai bine de 1.500 în plasament familial. În domeniul persoanelor adulte DGASPC asigură servicii și prestații sociale pentru aproximativ 20.000 de persoane cu dizabilități.

PUBLICITATE