DGASPC Neamț: acțiune de prevenire și informare a copiilor pe tema violenței în școli

DGASPC Neamț în parteneriat cu Primăria comunei Poiana Teiului și Școala Gimnazială Iustin Pârvu din localitate au desfășurat miercuri, 31 mai, o acțiune de prevenire și informare a copiilor pe tema bullyngului și a violenței în școli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activitatea a fost organizată în cadrul săptămânii Școala Altfel și a avut scopul de a-i informa pe copii cu privire la consecințele violenței și de a preveni orice formă de abuz a căror victimă ar putea fi chiar elevii. Au fost prezenți peste 50 de elevi din mai multe clase de gimnaziu precum și 4 cadre didactice printre care și directorul unității de învățământ, profesorul Mariana Deleanu.

De asemenea, a fost prezent și un reprezentant al Serviciului de Asistență Socială din cadrul primăriei care a facilitat și intermediat relația DGASPC – școală.

Bullying-ul reprezintă un comportament ostil sau de excludere și de umilire a cuiva. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel (făcând referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/ familial). Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.  Bullying reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic care se întâmplă pe coridoarele școlii, în curte, pe străzi și, din păcate, uneori și în sălile de clasă. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume și poate avea repercusiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate.

Specialiștii DGASPC sunt preocupați de combaterea acestui fenomen motiv pentru care constant au loc astfel de acțiuni de prevenire în școlile din județ.

PUBLICITATE