Dezastru pe Bistrița! De câteva ore, mii de gunoaie trec la vale prin județul Neamț

Mii de deşeuri menajere, PET-uri etc. au invadat râul Bistrița și au creat un peisaj dezgustător, care arată lipsa de civilizaţie a celor care locuiesc de o parte şi de alta a apei dar și impotența autorităților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cel mai probabil, acestea ajung în județul nostru și din Suceava, acolo unde, încă de anul trecut, s-au tras semnale de alarmă pentru salubrizarea cursului de apă Bistrița. Reamintim că în luna martie a acestui an, prefecții de Neamț și Suceava, împreună cu reprezentanții Companiei Naționale „Apelor Române” și Gărzii de Mediu, au stabilit măsuri comune pentru îmbunătățirea stării mediului pe cursul râului, astfel încât să se prevină ajungerea, în principal a PET-urilor, cât și a altor deșeuri.

Astăzi, 21 septembrie, un video postat pe rețelele de socializare arată impotența autorităților în fața nesimțirii. Imaginile au fost surprinse în zona comunei Borca iar cel care le-a postat a tras și un semnal de alarmă pentru autorități: „De câteva ore, mii de gunoaie trec la vale prin județul Neamț și nimeni nu ia nicio măsură!

Dezastru pe Bistrita!!!! 
Domnule prefect Vasile Panaite, domnule Presedinte al Consiliului Judetean Neamt Ionel Arsene, priviti cum arata Bistrita!!!! Toate mizeriile astea aruncate de iresponsabili in apele Bistritei echivaleaza cu un dezastru ecologic! De cateva ore, mii de gunoaie trec la vale prin judetul Neamt si nimeni nu ia nicio masura! Multi localnici de pe valea muntelui arunca gunoaiele in apa, in saci de plastic sau sacose pentru ca primarii din zona nu au fost in stare sa rezolve problema colectarii gunoiului. Stiu, e o chestiune de civilizatie, dar cum puteti sa vorbiti de turism in Neamt cand apele noastre sunt sufocate de astfel de gunoaie! Ce faceti pentru rezolvarea acestor situatii? Cum se ingrijesc primarii localitatilor riverane de aceasta problema? Cum sa aducem turisti in zona? Sa-i punem sa se uite la jegurile astea?
Va rog sa dati share pana vede cineva care sa fie cu adevarat interesat de aceste probleme!
– a scris Radu Nastasă

Mai jos, două videoclipuri:

PUBLICITATE