Despre Familie – de la traditie la modernitate, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”


Afis 03_24_2016 Familia_de la traditie la modernitateCoaliţia pentru Familie în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” vă invită joi, 24 martie, la ora 13.00, în Sala „Cupola” a bibliotecii, la conferinţa Familia – de la tradiţie la modernitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul evenimentului, ce se doreşte a fi un prilej de reflecţie, vor fi abordate teme precum  „Mutaţii, percepţii şi reprezentări în familia românească” – prezentată de prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă (decan al Facultăţii de Filozofie şi Ştiinţe Social-Politice „Al. I. Cuza” din Iaşi), „Repere sociale şi morale în familia tradiţională” – prezentată de prof. univ. dr. Cristina Gavriluţă (Facultatea de Filozofie şi Ştiinţe Social-Politice „Al. I. Cuza” din Iaşi), precum şi „Aspecte tehnice ale iniţiativei de modificare a prevederilor constituţionale referitoare la familie” – prezentată de Marius Apopei (sociolog, jurist, Preşedintele Comitetului Judeţean de Implementare a iniţiativei de modificare a Constituţiei).

Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ: „Problema familiei în societatea contemporană este una extrem de sensibilă şi deopotrivă responsabilă. Am lăsat, în ultimii ani, prea mult această chestiune în seama bisericii noastre, numai că în societatea noastră formarea şi educarea familiei e un proces mult mai amplu, cu paliere de evoluţie care se supun normelor istorice, sociologice şi chiar politice. O societate cu o familie bine constituită este o societate puternică, e un fapt bine verificat în istorie. Vorbim adesea cu prea multă uşurinţă despre familia din ţările occidentale, numai că acolo sunt rezolvate multe dintre problemele cu care se confruntă familia românească actuală: venit garantat, protecţia copilului, respectul între parteneri. Invitaţii noştri de joi, intelectuali de marcă, vor oferi răspunsuri la multe dintre întrebările noastre, vor deschide posibilităţi de reflecţie”.

PUBLICITATE