Deputatul PSD Neamț, Ioan Munteanu, a primit o parte din mită prin firma administrată de fiica sa (rechizitoriu)

Deputatul Ioan Munteanu, trimis în judecată de DNA Ploiești pentru trafic de influență și spălare de bani, a primit o parte din mită printr-o firmă administrată de fiica sa, se arată în rechizitoriul procurorilor. – notează Agerpres

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„La sfârșitul anului 2009 — începutul anului 2010, (…) deputatul Munteanu Ioan a promis omului de afaceri (…) că va interveni pe lângă directorii SC. (…..) SA — Sucursala Hidrocentrale ,,(…)’ ((…)), la care a precizat că are influență, pentru ca aceștia să facă demersurile necesare deblocării plăților către societatea bucureșteană care, în asociere cu S.C. (…) SRL București încheiase niște contracte de prestări servicii cu (…) SA prin respectiva sucursală, precum și pentru buna desfășurare a contractelor. (…) Începând cu anul 2009, S.C. (…..) SRL București administrată de martorul denunțător (…) și având ca obiect principal ,”activități de consultanță în tehnologia informației’, în asociere cu S.C. (…) SRL București (lider al asocierii) al cărei membru fondator este martorul (…), a încheiat și derulat cu (…) SA București, prin Sucursala (…)’ cu sediul în municipiul Piatra Neamț, județul Neamț, trei contracte ce aveau ca obiect furnizarea de sisteme de avertizare — alarmare în caz de accidente la barajele aferente sucursalei, situate în județele Vrancea, Brăila și Galați, în valoare totală de 28.906.995 lei, fără TVA”, arată sursa citată.

Vezi rechizitoriul DNA – AICI

Potrivit acesteia, în schimbul acestui serviciu, deputatul a cerut un procent de 5% din valoarea contractelor, reprezentând 400.000 euro, bani pe care i-a primit în trei tranșe în perioada 2009-2011.

Procurorii spun că Ioan Munteanu a primit în mod direct suma de 350.000 de euro, iar 50.000 de euro a primit prin contul unei societăți administrate de fiica sa având ca justificare un contract fictiv de prestări servicii, împrejurare în care a disimulat adevărata natură a provenienței sumei astfel încasate.

Întâlnirea în cadrul căreia Ioan Munteanu a pretins procentul de 5% a avut loc la București, acolo unde erau cazați membrii Parlamentului României, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Vezi și Deputat PSD de Neamț, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și spălare de bani

sursa: Agerpres
PUBLICITATE