Deputatul nemțean Dorinel Ursărescu – condamnat la un an de închisoare cu suspendare


Deputatul ALDE Dorinel Ursărescu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat că a sprijinit o grupare de evazioniști cu produse petroliere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dorinel Ursărescu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2014 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid.

În același dosar au fost deferiți justiției V. G. — la data faptelor director al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bacău și R. A. — la data faptelor inspector în cadrul Serviciului coordonare echipe mobile și supraveghere produse accizabile — Direcția supraveghere accize și operațiuni vamale din Autoritatea Națională a Vămilor, ambii pentru trafic de influență, și M. C., arestat în altă cauză, pentru cumpărare de influență și instigare la folosirea influenței politice.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2011 — aprilie 2013, M. C. a inițiat un grup infracțional organizat cu scopul de a săvârși infracțiuni de evaziune fiscală prin derularea unor ample operațiuni de achiziții intracomunitare de combustibili și comercializarea acestora pe piața internă, fără plata TVA și a accizelor datorate bugetului de stat.

Aceste fapte, susțin procurorii, au avut drept consecință prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de peste 4,5 milioane lei, echivalentul a peste un milion de euro, făcând obiectul unui dosar penal care a fost deja trimis în judecată.

Mecanismul viza în esență achiziția intracomunitară (din Bulgaria) de produse petroliere (motorină) scutite de plata TVA și comercializarea acestora pe piața internă, colectând TVA aferentă livrărilor.

sursa Agerpres
foto: jurnalul.ro

PUBLICITATE