Deputatul Leoreanu, interpelare către ministrul Sănătăţii într-o problemă de maximă importanţă pentru romaşcani

Indolenţa, autosuficienţa actualei guvernări PSD mă obligă să revin cu o interpelare scrisă către ministrul Sănătăţii, într-o problemă de maximă importanţă pentru romaşcani, cea a reluării activităţii echipajului TIM-SMURD la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În prezent, spitalului din Roman îi este alocată de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă o singură maşină de tip C, care procesează transferurile către spitelele de capacitate mai mare (Iaşi, Piatra Neamţ, Bucureşti), în această situaţie Romanul fiind în imposibilitatea de a oferi asistenţă medicală specializată în prespital.

Această problemă tinde să se întindă în timp mult prea mult, iată trecând mai bine de un an de la sistarea activităţii echipajului TIM-SMURD la Roman, iar o soluţie pare a nu fi foarte apropiată.

Este necesară în aceste condiţii modificarea Ordinul Ministrului Sănătăţii cu nr. 1706/2007, articolul 7, aliniatul 2, care să introducă şi Spitalele Municipale de Urgenţă în aria de deservire a echipajelor TIM-SMURD, atât de necesare unor spitale cu specificul celui de la Roman, ducând astfel la salvarea a sute, chiar mii de vieţi, periclitate în prezent de lipsa acestui serviciu.

Date fiind aceste precizări, am solicitat ministrului de resort explicaţii cu privire la situaţia modificării Ordinului de Ministru, precum şi asupra situaţiei punctuale a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, remarcând totodată nevoia de soluţionare IMEDIATĂ a acestei probleme, fără a fi patetic, ci realist – de viaţă şi de moarte!

(deputat – Laurențiu Dan Leoreanu)

PUBLICITATE