Deputatul Leoreanu, despre avaria la rețeaua de apă și testul primarului interimar Lucian Micu

Deputatul PNL, Laurențiu Leoreanu a avut, pe pagina personală de Facebook, o reacție după scandalul cu avaria care a lăsat o zi municipiul Roman fără apă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am trecut prin 24 de ore critice, pentru că o avarie majoră la conducta de transport a orașului a paralizat alimentarea cu apă în toate cartierele. Și a început cursa contra cronometru, în care, o mână de oameni încercau să identifice problema și ulterior să o rezolve.
În paralel au început să ”lucreze” și cârcotașii și adversarii politici ai actualului primar Lucian Micu, doar-doar l-or prăbuși în încrederea oamenilor. Dar nu a fost să fie așa!
În timp ce adversarii politici stăteau acasă, la masă sau în fotoliu, butonând facebook-ul și aruncând ocări nemeritate și minciuni sfruntate asupra primarului Lucian Micu, acesta era alături de echipa care intervenea la avarie, manageriind acțiunea.
Partea rea e că a apărut această avarie și sigur, lipsa alimentării cu apă a romașcanilor.
Partea bună, în aceasta perioadă de criză, a fost că am văzut un primar tânăr în acțiune, luând decizii și manageriind, activități pe care nu avusese ocazia sa le conducă până acum. Și a făcut-o foarte bine! – acționând cu calm, analizând situația și oportunitățile și, mai ales, reușind să ducă la bun sfârșit o acțiune, care în alte orașe cu resurse mai mari (vezi Bacău, Piatra Neamț…) a durat 3-5 zile. Iată că la noi, într-o singură zi problema a fost rezolvată!
Lucian Micu a stat acolo, intre lucrători, de la început până la sfârșit. Trebuia să mergem împreună la biserica la Vecernia Rusaliilor – el a rămas la lucrare, am mers eu și l-am reprezentat și pe el. Trebuia sa meargă la un eveniment familial, al echipei, a rămas la lucrare, am mers eu și l-am reprezentat și pe el.
Și ori de cate ori am mers și eu la lucrare, sa ne sfătuim și să analizăm rezultatele de etapă, l-am găsit acolo – îngândurat și preocupat să găsească soluții pentru rezolvarea crizei, nu doar rapid, ci și eficient.
Spun unii că s-a străduit și s-a implicat major pentru că e în campanie. Da, poate o fi așa, dar apar atunci elemente suplimentare de discuție – și alții sunt în campanie și nu i-ai văzut preocupați de soluționarea problemei apărute, ba mai mult, în loc să-l lase în pace să managerieze incidentul neplăcut apărut, au început să îl atace pe rețelele de socializare, prin cadrele lor, doar-doar l-or putea lovi mai tare acum, când ziceau ei că a apărut o vulnerabilitate.
Se întrebau unii: unde e sectorizarea rețelelor de apa ale orașului? Sectorizarea există, dar cum să funcționeze când avaria avusese loc chiar la rețeaua de transport, adică la magistrala care alimentează orașul? Dacă artera majoră este afectată, cum să funcționeze arterele secundare care se alimentează din ea? Piesele pentru reparații au ajuns azi-noapte de la Brașov și Bistrița, sectorul afectat în lungime de 3 metri fiind înlocuit cu țeavă nouă, pentru că nu aveai cum sa manșonezi fisura pe un asemenea diametru, pe o asemenea lungime și să reziste la presiunea majoră a rețelei de transport.
Multora nu le vine sa creadă că o asemenea problemă s-a rezolvat într-un timp scurt și cu o intervenție profesionist făcută. Echipa de lucru a fost admirabilă: pricepută, dedicată și profesionistă! Merită felicitări și aplauze din partea noastră, a tuturor. Iar Lucian Micu – a dat testul de anduranță, implicare, devotament pentru oraș și eficiență!
Lucian, (…) acum ai convins că Romanul a câștigat un primar demn de a-l conduce și a continua ce am început eu acum 9 ani și, de ce nu, poate și mai bine! Ferice de profesorul care are elevi să-l depășească!
Ăsta a fost testul pe care trebuia să-l treci, acum în campanie, pentru a convinge romașcanii… și eu cred ca i-ai convins!
Mult succes Lucian Micu, eu am crezut cu adevărat în tine, acum cred și romașcanii! Iar cu cei cârcotași fii îngăduitor, unii nu sunt mânați de rele intenții, ci sunt luați de valul momentului. Iar adversarii, care încearcă sa te doboare, te vor întări, dacă mereu vei acționa ca și acum, cu înțelepciune și calm. Vei face și greșeli, nimeni nu e perfect, dar ele trebuie să pălească în fața reușitelor tale.
Alegându-te pe tine primar al Romanului, orașul va fi pe mâini bune. Sa faci ca legea să fie aplicata drept, iar tu să fii bun, blând, să aduci mereu pace și dreptate și să împaci răutățile și patimile dintre oameni, menținând armonia și concordia.
Dumnezeu sa te ajute, pe tine și pe noi toți romașcanii!” – Laurențiu Leoreanu

PUBLICITATE