Deputatul Iulian Bulai a inaugurat, la Piatra-Neamț, cel de-al doilea birou parlamentar

Deputatul USR Iulian Bulai și-a prezentat bilanțul activității parlamentare la deschiderea biroului din Piatra Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Parlamentarul nemțean Iulian Bulai a inaugurat, vineri, 26 mai, cel de-al doilea birou parlamentar din județ, după ce în luna martie a deschis cabinetul de la Roman. Spațiul este situat la etajul al III-lea al clădirii Forum Center din Piatra Neamț și a fost închiriat de la Primăria municipiului Piatra Neamț, cu votul Consiliului Local.

În cadrul conferinței de presă de vineri, deputatul Iulian Bulai și-a prezentat și un scurt bilanț intermediar al activității parlamentare, urmând ca la finalul primei sesiuni parlamentare să publice un raport detaliat.

Strict legat de activitatea din Parlament, Iulian Bulai a adresat 22 de întrebări și interpelări Guvernului (la care se adaugă alte zece solicitări depuse astăzi), a susținut șapte declarații politice și a depus tot atâtea amendamente la legea bugetului de stat. De asemenea, parlamentarul a fost co-inițiator la șase propuneri legislative și acum lucrează la trei proiecte de lege importante care vor intra în procesul legislativ public în perioada următoare: legea adopției, o lege a patrimoniului local și una a transparenței bugetare.

După cum am spus și în campanie, transparența este o valoare fundamentală pentru mine. Probabil sunt singurul parlamentar român care are toate întâlnirile publice pe blogul personal. Ca parlamentar am avut în jur de 180 de astfel de întâlniri publice, dezbateri, conferințe în ultimele cinci luni. De asemenea, când am primit prima indemnizație și celelalte sume pe care le primește lunar un parlamentar, am fost primul care le-a publicat. Legat de evenimentul de astăzi, mă bucur că deschidem cabinetul de la Piatra și de săptămâna viitoare, în fiecare marți, îi așteptăm pe pietreni la cabinetul din Forum Center pentru sesizări și programare de audiențe”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.   

Pe lângă aceste informații, deputatul USR a mai vorbit despre vizitele efectuate în străinătate (două în Norvegia și una în Ucraina) și cele patru întâlniri cu membrii USR Suceava, care vor pune la dispoziție sediul lor pentru a se ține audiențe și cu sucevenii.

Din punct de vedere politic, deputatul a candidat pentru un loc în noul Birou Politic Național cu programul „USRural” și a primit 96 de voturi, insuficiente pentru accesul în BN, unde s-a intrat cu cel puțin 112 voturi.

La solicitarea jurnaliștilor, Iulian Bulai a explicat și care sunt motivele pentru care nu a avut poziții publice referitoare la „cazul Smicală”. „Eu sunt în strânsă legătură cu Matei Dobrovie, colegul meu de la USR, care este vicepreședinte al Comisiei pentru românii din diaspora. El va merge săptămâna viitoare în delegație în Finlanda. Eu sunt parlamentar de Neamț, dar acest caz ține mai puțin de Neamț și mai mult de românii din diaspora. De aceea l-am lăsat pe colegul meu să își facă treaba, el a lansat această delegație din partea comisiei. Vom vedea raportul când se întorc de la discuții cu autoritățile finlandeze”, a explicat Iulian Bulai.

Prezent la conferința de deschidere a cabinetului, președintele USR Piatra Neamț, Ioan Ploscaru, a oferit explicații privind modul de funcționare a cabinetului.

Mă bucur că am putut deschide acest cabinet parlamentar în Piatra Neamț, care este reședința județului nostru, de unde sperăm să ajungă către locuitorii orașului,dar și ai județului cât mai multe proiecte și idei pe care le-am adunat în bagajul nostru împreună cu ceilalți colegi. Va fi un spațiu deschis și primitor, intenționăm să facem aici întâlniri, dezbateri, un loc în care să oferim și să primim idei. În prima cameră va exista și o bibliotecă pe care o vom numi «Biblioteca pentru toți»: cei care vin vor putea lua sau lăsa o carte. Planuri sunt multe, așteptăm să le împărtășim”, a precizat Ioan Ploscaru.  

De asemenea, președintele USR Piatra Neamț a lansat ideea ca USR să aibă un rol de mediator în blocajul care a intervenit între Primăria Piatra Neamț și Consiliul Local în diferite proiecte, unul dintre acestea fiind subiectul Pieței Centrale.

PUBLICITATE