De toate, pentru toți, la Biblioteca Județeană “G. T. Kirileanu” Neamț

Pentru perioada următoare, Biblioteca Judeţeană are în bagajul de evenimente o ofertă generoasă care vine în întâmpinarea celor mai variate interese de petrecere a timpului liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, luni 22 mai, de la ora 9.00, în Sala „Victor Brauner”, sub genericul Pledoarii pentru cunoaștere, vor fi prezentate copiilor (elevii clasei pregătitoare B din cadrul Școlii gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamț, înv. Maria Lulea) câteva experimente științifice distractive (circuitul electric din plastilină artizanală, lumina și încolțirea semințelor, albinele – muncă, ordine și ascultare). Activitatea se bucură de sprijinul voluntarului Alma Lupuleasa și este organizată de Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner” din cadrul Bibliotecii Judeţene.
De la ora
ora 15.30, în Sala „Cupola” se va desfășura festivalul-concurs județean de oratorie pentru copii (cel mai bun recitator / cel mai bun povestitor) Copiii – florile vieții, eveniment coordonat de prof. Mihaela Șerban în parteneriat cu Secţia de carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă” din cadrul Bibliotecii Judeţene.
Începând cu
ora 16.30, în Sala „Victor Brauner” se va desfășura o nouă ediție a atelierului de meșteșuguri tradiționale “Elena Niță Ibrian” organizat, sub genericul Pledoarii pentru identitate, de către Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner” în parteneriat cu meșterii artizani Maria Tamaș și Gabriela Pruteanu.
Celor ce vor să cunoască limba engleză le sunt dedicate, de
la ora 17.00, două cursuri: în Sala „Atelier”, pentru copii – organizat de Centrul de Informare Comunitară și Secţia împrumut carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă”, având ca partener extern Clubul „Artis”, iar în Sala „Tezaur”, pentru adulți – organizat de Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner”, în partneriat cu prof. Doina-Cecilia Iordăchescu.

Marți, 23 mai 2017, de la ora 09.00, în Sala „Tezaur” se va desfășura, sub genericul Dialoguri culturale, o întâlnire cu tinerii implicați în proiectul de înfrățire româno-francez încheiat între Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț (prof. Sonia Iacoban și Raluca Rusu) și Liceul „Antoine de Saint Exupéry” Saint Raphael – Franța.
De la ora
ora 09.30, Secţia de carte pentru copii propune, sub genericul Biblioteca de la A la Z, o pledorie pentru cunoaștere, prin lectură, în cadrul unei întâlniri cu elevii clasei pregătitoare D din cadrul Şcolii gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamţ (înv. Maria Cojocaru).
De la
ora 10.00, în Sala „Cupola”, Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner” revine cu o nouă ediție a ABC-ului muzical (microrecital de iniţiere muzicală susţinut de elevi ai Liceului de Artă „Victor Brauner”), în cadrul căreia elevii clasei pregătitoare B din cadrul Şcolii gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamţ (înv. Maria Lulea) se vor întâlni cu muzica clasică, într-un eveniment moderat de prof. Liviu Bitere.
De la
ora 17.00 urmează să se desfășoare din nou cursurile de limba engleză, pentru copii și adulți, în Sala „Atelier”, respectiv Sala „Tezaur”.

PUBLICITATE