De astăzi, 18 septembrie, Piatra Neamț găzduiește Festivalul Gastronomic Montan „Gastrofest”.

În perioada 18 – 19 – 20 septembrie 2015 se desfășoară la Piatra Neamț Festivalul Gastonomic Montan al județului Neamț sub simbolul GASTROFEST.
Festivalul își propune să identifice și să pună în valoare patrimoniul imaterial al comunităților montane din județ și să le transforme în puncte de atracție turistică, dar și în elemente de referință la care să se raporteze viața oamenilor de la munte pentru conservarea elementelor de cultură și civilizație.
Alături de meșteșuguri și artizanat există și se manifestă un patrimoniu alimentar care pornește de la resurse naturale și le transformă în produse alimentare gustoase, delicioase și sănătoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Zona montană mai păstrează multe elemente încă nealterate care pot fi transformate în virtuți și valori care pot contribui la rezolvarea problemei alimentare mondiale dar pot ”colora” piața cu produse cu valoare adăugată crescută care pot fi pot susține turismul.

În județul Neamț s-a pus în evidență o activitate intensă, care dăinuie din vremuri străvechi, de preocupări gastronomice caracterizate prin rafinament și efecte benefice asupra organismului.

În anul 2015 FMR filiala Neamț a derulat un proiect finanțat de Consiliul Județeam Neamț în care a inventariat aceste resurse și le-a sistematizat într-o lucrare ”Gastronomie în Munții Neamțului”, iar în acest an își propune să le transforme într-un univers gastronomic la dispoziția tutror categoriilor de consumatori.

Vă propunem să plonjăm împreună în universul culinar montan al județului Neamț și să savurăm deliciile acestei toamne.

Locul de desfășurare: Ștrandul municipal.

PUBLICITATE