De astăzi, 1 august, începe Postul Adormirii Maicii Domnului

În data de 1 august începe Postul Adormirii Maicii Domnului. Această perioadă de postire aduce aminte credincioșilor atât de virtuțile alese ale Sfintei Fecioare, cât și de postul cu care ea însăși, după tradiție, s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Postul Adormirii Maicii Domnului este reprezinta unul dintre cele mai importante posturi pe care credinciosii trebuie sa le tina de-a lungul anului. Ca durata, acesta este mai scurt doar decat Postul Pastelui si cel al Craciunului, începe marti, 1 august și se încheie în 15 august, dupa Sfanta Liturghie. Acest post reaminteste oamenilor virtutile Sfintei Fecioare Maria, care si-a petrecut intreaga viata in post si rugaciune continua.

Traditional, acest post mai poarta denumirea de Postul Sfintei Marii sau Santamariei, fiind postul care pregateste crestinii ortodocsi de cele doua praznice extrem de importante care au loc in luna august: Schimbarea la Fata, care are loc pe 6 august si Adormirea Maicii Domnului, sarbatoare praznuita de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 15 august.

În această perioadă de două săptămâni, Biserica recomandă credincioșilor înfrânarea și îi îndeamnă la rugăciune și fapte bune.

PUBLICITATE