De anul ăsta nu vom mai vedea filme în Bacău. Piatra Neamț va avea Cinema City


Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, va continua să se extindă şi va lansa, în acest an, patru noi multiplexuri, în Bucureşti, Timişoara, Buzău şi Piatra-Neamţ. se arată într-un comunicat oficial al companiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Până la sfârșitul anului, noul MALL din PIATRA NEAMȚ va fi inaugurat.

Anul trecut, au fost inaugurate noi multiplexuri în București și Constanța (fiecare cuprinzând și câte o sală 4DX), precum și la Deva, Drobeta-Turnu Severin și Suceava, investiția totală realizată în cadrul parteneriatelor cu dezvoltatorii centrelor comerciale ajungând la aproape 27 de milioane de euro.

Compania plănuiește pentru 2016 alte patru lansări, în București, Timișoara, Buzău și Piatra-Neamț.

e9e67d43ef18830d2a033fdf6c1a7e34Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, deține 22 de cinematografe și 198 de săli în întreaga țară.

La finalul lui 2007, când compania a deschis în România primele două multiplexuri (la Iași, respectiv Timișoara), conform rapoartelor CNC, România avea un cinematograf la 299.000 de locuitori și un ecran la 184.000 de locuitori. Astfel, din cele 72 de cinematografe (de sine stătătoare sau tip multiplex) din țară, Cinema City deținea două, iar din cele 117 săli (ecrane), 12 erau ale Cinema City.

Opt ani mai târziu, răspunzând unei creșteri constante a pieței de film din România prin deschiderea anuală de noi cinematografe, Cinema City a adăugat 20 de locații, având acum 22 de multiplexuri în București și în țară, dominând peste jumătate din piață.

Cinema City are multiplexuri în 16 orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Ploiești, Pitești, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara. În total, Cinema City operează 22 de multiplexuri, cu 198 de săli și 36.289 de locuri.

Surse: mediafaxagerpres

PUBLICITATE