Cuvinte prețioase pentru Piatra Neamț din partea unei somități mondiale în Karate


DSC_9994Municipiul Piatra Neamț poate scrie în Cartea de Onoare, alături de oamenii care fac cinste acestui oraș, câteva cuvinte spuse de Prof. Dr. Vladimir Iorga, o somitate la nivel mondial în Karate. Dimensiunea unui asemenea personaj este incontenstabilă, fiind alături de fratele său, Ilija, promotor al stilului de Karate Tradițional (shotokan-fudokan) în Europa și în lume. Frații Iorga au o relație de suflet cu România (părinții acestora fiind de origine română), fiind nepoți ai marelui istoric român, Nicolae Iorga.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Invitat la Piatra Neamț pentru a sprijini municipiul în candidatura pentru a fi gazda Campionatului European de Karate din anul 2017, Prof. Dr. Vladimir Iorga a avut numai cuvinte de laudă pentru oraș, pentru că sunt mulți tineri practicanți ai acestei arte și pentru că orașul surprinde prin frumusețea lui:

DSC_9983„Vreau să-i mulțumesc lui Nicolaie Mărăndici (n.r. – Președintele Federației Române de Karate Tradițional) pentru invitația de a veni în românia și lui Paul Pintilie pentru că am putut să vizitez Piatra Neamț. Sunt pentru prima dată în acest oraș și am avut ocazia să văd toate posibilitățile tehnice pentru a putea organiza un Campionat European de Karate la Piatra Neamț și acum, în aceste două zile de când sunt în oraș pot spune că Piatra Neamț se califică îndeajuns pentru a putea organiza acest campionat. În special datorită numărului mare de copii care practică acest sport și va fi foarte interesant pentru alți copii din alte țări să vină aici să viziteze orașul. Sincer vorbind, nu vreau să fac complimente dar sunt surprins. Este un oraș foarte frumos. Mi-a făcut mare plăcere să vizitez orașul în aceste două zile.” – a declarat Vladimir Iorga, într-o conferință de presă la sediul primăriei Piatra Neamț

Citește și Municipiul Piatra-Neamț poate fi gazda Campionatului European de Karate din 2017

După conferință, invitații au vizitat Sala Polivalentă, locul propus pentru desfășurarea Campionatului European și începând cu ora 15:00 au luat parte la Sala Ceahlăul pentru deschiderea oficială a Campionatului Național de Karate Tradițional (etapa pe zona Moldovei), un eveniment ce a reunit 100 sportivi din Neamț, Vaslui, Iași, Tecuci, Brăila și Galați.

Deși pentru desfăşurarea Campionatul European oraşul Piatra-Neamţ se bate oraşe de talia Parisului, în deschiderea competiției, Vladimir Iorga i-a mulțumit primarului Dragoș Chitic și a asigurat că va sprijini cu toată inima ca municipiul Piatra Neamț să găzduiască acest Campionat European de Karate.
„Am avut ocazia să vizitez acest oraș frumos, Sala Polivalentă, facilitățile de care dispuneți și de care sunt mulțumit și sunt convins că noua gazdă a Campionat European de Karate va fi în Piatra Neamț. Vă voi susține din toată inima. De asemenea vreau să-i mulțumesc lui Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț pentru că a avut plăcerea să-mi arate orașul.”

PUBLICITATE