Curtea Constituțională a României a decis: Laura Codruța Kovesi poate fi revocată

Curtea Constituțională a României a admis sesizarea Guvernului privind decizia de nerevocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de către președintele Klaus Iohannis. 6 dintre cei 9 judecători ai Curții Constituționale au decis că există conflict constituțional între Președintele României și Guvernul României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit revocată de președinte”, a spus Valer Dorneanu, preşedintele CCR

Preşedintele CCR a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte determinat de refuzului şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA.

Conflictul a fost generat de solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cerere pe care președintele României, Klaus Iohannis, a refuzat-o.

Înainte cu puțin timp ca CCR să anunțe hotărârea luată în acest caz, președintele Klaus Iohannis a precizat că, „indiferent ce va decide curtea, voi astepta decizia, motivatia, voi citi si voi actiona in consecinta”.
Într-o postare pe pagina de Facebook, Ministerul Public anunță că a luat act de decizia CCR și așteaptă motivarea acesteia.

PUBLICITATE