Curs de pregătire în domeniul situațiilor de urgență a primarilor din Neamț

Prefectul județului, Ioan Vlad ANGHELUȚĂ, a participat, astăzi, 21 septembrie a.c., la cursul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență a primarilor de comună din județul Neamț. Acest curs este organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, în conformitate cu Ordinul Prefectului nr. 34 din 17.02.2015 și se desfășoară începând cu acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pregătirea constă în cursuri zilnice pe parcursul a 5 zile lucrătoare pentru care sunt alocate 34 de ore care  presupun atât pregătire teoretică, cât și activități practice. Cursul este structurat pe 3 serii de pregătire, la care sunt planificați 58 de primari de comună.

La debutul primei serii de pregătire, prefectul județului a ținut să sublinieze rolul deosebit de important pe care îl au primarii în monitorizarea și gestionarea situațiilor de urgență la nivelul comunității și faptul că numai prin construirea unei culturi preventive pot fi diminuate efectele generate de o posibilă situație de urgență. “Primarii, în calitatea lor de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, împreună cu prefectul și ISU Neamț ne regăsim în prima linie atunci când cetățenii se confruntă cu o situație de urgență și avem datoria să ne ridicăm la nivelul așteptărilor acestora și să le asigurăm protecția, iar aceste cursuri sunt menite să îmbunătățească pregătirea tuturor pentru intervenția în astfel de situații” a spus prefectul județului, Ioan Vlad ANGHELUȚĂ.

PUBLICITATE