Cupa „Dr. Gheorghe Iacomi “- 8-10 iulie în stațiunea Durău


13619977_600641360111670_347563511776043639_nConcursul cu tematica  montana “Cupa Dr. Gh. Iacomi”, aflat la a XXIVa editie , s-a desfasurat in acest an in statiunea Durau, in perioada 8 – 10 iulie. Iubitorii muntelui din intreaga tara, prieteni vechi si noi, au raspuns invitatiei membrilor Clubului Eco-Turistic “Dr. Gheorghe Iacomi”  si cu veselie au instalat tabara in campingul  din  statiunea Durau.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Gazdele s-au pregatit cu probe de concurs pe masura participantilor. Pentru alpinisti, stancile de langa Cascada Duruitoarea s-au lasat cucerite, dar numai cu ceva efort si pentru ajutor le multumim prietenilor de la Serviciul Salvamont Neamt; pentru amatorii de drumetii la pas mai lent, Ceahlaul si-a pus mantia sa verde de cetina si in toata maretia s-a lasat descoperit si pe partea vestica, pe un traseu pe alocuri anevoios care a pus la incercare conditia fizica a participantilor. Un regal de stanci, apa rece  si aer curat, armonie si oameni frumosi au facut dintr-o zi de sambata, o frumoasa 13659014_600644110111395_2960914464890949935_namintire pentru viitor. Nu au lipsit nici testele teoretice cu intrebari legate de fauna si flora masivului, despre acordarea primului ajutor pe munte, toponimia stancilor din Ceahlau si multi au aflat abia acum ca frumoasa Manastire din Durau a fost pictata de Nicolae Tonitza.

Ca la orice actiune organizata de CET “Dr. Gh. Iacomi”, nu a putut lipsi proba ecologica, desfasurata pe traseul de regularitate.  Cu ajutorul prietenilor nostri vechi de la Administratia Parcului National Ceahlau, care au dotat participantii cu saci menajeri si manusi, am strans din nou o cantitate considerabila de gunoaie. Au fost adunate de catre participantii la concurs zeci de pungi pline cu gunoi si, sincer, nu ne-am bucurat. Nu stim cand si daca vom scapa de aceasta  plaga de pe fata muntelui, dar stiu ca nu vom obosi niciodata sa atragem atentia asupra acestui fapt.

13615395_600639483445191_6985418667091502003_nIntorsi din traseul destul de solicitant, montaniarzii au fost intampinati cu traditionala cina moldoveneasca oefrita de organizatori, cina cu care s-au obisnuit de cativa ani. In asteptarea inserarii, pentru ca focul de tabara sa devina rege, s-a desfasurat  proba surpriza, o serie de jocuri distractive care au facut deliciul celor mici, dar si al celor mari. Si ca surpriza sa fie totala, ca o confirmare din partea Cerului ca aceasta intalnire a fost binecuvantata, dupa o ploaie foarte scurta de vara, un curcubeu splendid avea sa capteze atentia tuturor, cununa de culoare peste stancile Ceahlaului.

Participantii  sunt oameni de munte, veniti de la cluburile Albatros-  Galati, Gioni Babos-  Bucuresti, Veniti cu Noi –  Bacau, Sandru  – Onesti, Calauza 3+1 si Remember Ofelia din Brasov si nu in ultimul rand Creasta Cocosului din Baia Mare , alaturi preietenii dela CET Crucea Talienilor din Borca si “Focul Viu” din Focsani. Impreuna cu toti membrii CET “ Dr. Gh. Iacomi” si tinerii inscrisi in Programul Award s-au reunit pentru a canta Imnul prieteniei, langa focul de tabara si au sarbatorit pana in zori, bucuria de a avea aceasta pasiune pentru munte, pentru natura si prietenie.

Evenimentul s-a incheiat duminica,o data  cu acordarea premiilor pentru echipele castigatoare la probele de orientare tristica, alpinism, teorie si maiestrie artistica, dar si cu promisiunea sa ne revedem pe cararile Ceahlaului ori de cate ori timpul ne-o permite.

Cu gandul la traseul pe care il vom propune anul viitor si la noi surprize , va invitam la munte impreuna cu noi!

 

PUBLICITATE