Cum poți ajunge administratorul județului Neamț. Vezi cine se încadrează


Consiliul Județean Neamț, a votat ieri (28 iulie), un proiect de hotărâre privind aprobarea criteriilor și procedurilor pentru numirea și eliberarea din funcție a administratorului public (county manager), precum și a atribuțiilor specifice acestei funcții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, principalele criterii de selecție a candidaților pentru funcția de administrator public ( county manager) sunt:
– studii universitare absolvite cu diploma de licență în domeniul: științe economice sau științe administrative
– vechime în studii de minim 10 ani
– studii de masterat în domeniul management
– vechime în funcții publice de minim 2 ani

Pentru acest proiect, opoziția (PNL-ul) a avut chiar un amendament pertinent, în care subliniau câteva aspecte importante legate de acest concurs. Studiile universitare absolvite cu diploma de licență în domeniul științe economice sau științe administrative nu sunt suficiente pentru a putea administra județul. La acestea ar trebui să fie adăugat și studii în domeniul managementului juridic și tehic. Un alt aspect atins de liberali a fost ca vechimea în funcții publice să fie de 5 și nu de 2 ani. O ultimă completare, spunem noi OBLIGATORIE, ar fi ca următorul administrator public să cunoască o limbă de circulație internațională, cel puțin la nivel mediu.

Dar într-un consiliu județean unde PSD+PMP (+ ALDE dacă mai contează), domnește cu majoritate și fără probleme, bineînțeles că răspunsul președintelui Ionel Arsene a fost scurt și la obiect: „Supun la vot amendamentul. Cine este pentru?”. Și bineînțeles, amendamentul nu a trecut.

Unele voci ar spune că postul de Administrator public este scos la concurs pentru un apropiat al președintelui Ionel Arsene. Dacă la început se vehicula numele Emilia Arcan, mai nou, la urechile noastre au ajuns și alte nume, precum Vlad Angheluță sau Vasile Apopei.

Una peste alta, recomandarea noastră pentru noua conducere a județului, în ce privește concursul pentru postul de Administrator public, este următoarea:

Pentru organizarea postului de Administrator public, candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe
– Să fie născută pe 13 februarie
– Să fi absolvit Facultatea de Stiinte Economice Iasi și Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”
– Să aibă originile în comuna Crăcăoani
– Să fi fost președinta Organizației de Femei a PSD (anterior, să fi fost membru PD și PC)
– Persoanele care au avut firmă de taximetrie, au un avantaj

PUBLICITATE