Cum motivează judecătorii arestarea președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene.

Judecătorii Curții de Apel Bacău au decis pe 29 ianuarie, în urma recursului făcut de procurorii DNA, ca Ionel Arsene (președintele PSD Neamț și președintele Consiliului Județean Neamț) să fie reținut cu mandat de arestare pentru 30 de zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ionel Arsene se afla până la acea dată sub control judiciar, judecătorii Tribunalului Bacău respingând în prima instanță propunerea procurorilor de arestare preventivă.

Vezi motivarea intanței – AICI

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ, a primit de la o persoană (Gheorghe Ștefan) suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Arsene trebuia să-l convingă pe șeful ANI, Horia Georgescu să-i „facă” un dosar lui Culiță Tărâță, fostul președintele Consiliului Județean Neamț la acea vreme.

Vezi și Șeful PSD Neamț, Ionel Arsene, s-a predat în această seară la sediul IPJ Neamț

PUBLICITATE