CSM a respins solicitarea ministrului Justiției privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Președintele secției de procurori din cadrul CSM, Codruț Olaru, a declarat că avizul CSM în ceea ce privește cererea ministrului Justiției de revocare a Laurei Codruța Kovesi este unul negativ. Avizul CSM este unul consultativ, iar de acum este așteptată decizia președintelui Klaus Iohannis.
Secția pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiției de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Pe cale de consecință avizul este unul negativ”, a spus Codruț Olaru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a discutat, în ședinta de marți (27 februarie), propunerea ministrului Justiției privind revocarea din funcție a procurorului-sef al Direcției Naționale Anticorupție.

După ce Tudorel Toader a citit, la începutul ședinței, raportul prin care cere revocarea șefei DNA și cele 20 de puncte prin care motivează această solicitare, Laura Codruța Kovesi a răspuns celor 20 de puncte.
Aceste motive din raport sunt nereale, nedovedite, netemeinice, simple susțineri care nu se confirmă cu nimic. Pentru unele afirmații, extrem de grave, nu există niciun fel de probe”, a afirmat procurorul sef al DNA.

Laura Codruta Kovesi si Tudorel Toader au avut cateva schimburi de replici pe parcursul sedintei CSM. „Discursul dumneavoastra poate fi seducator pentru cei care nu se pricep. N-am sa dau acum replica la replica, categoric nu ma convingeti„, i-a spus Tudorel Toader sefei DNA, dupa ce aceasta a raspuns celor 20 de puncte din raportul prin care i se cere revocarea. „In primul rand, eu nu sunt aici ca sa va conving pe dumneavoastra. Daca ati fi vrut sa va conving, am fi avut o discutie institutionala prealabila. Sunt aici ca sa explic ca ceea ce ati prezentat in propunere nu este real si nu are sustinere„, a raspuns Laura Codruta Kovesi. – notează hotnews.ro

Vezi cele mai importante declarații din ședința CSM – AICI

PUBLICITATE