Criminalul din Zănești, trimis în judecată – a ucis pentru a nu fi deconspirat


În luna februarie 2007 , un bărbat în vârstă de 67 de ani (Neculai Maftei) din Zănești, a fost găsit (după vreo 4 zile) decedat în locuința acestuia, prezentând multiple urme de violență, în special la nivelul capului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După mai bine de 9 ani de cercetări, la începutul lunii septembrie 2016, s-a identificat autorul, un bărbat de 33 de ani din Zănești și care, inițial, nu figura în cercul de suspecți cercetați de organele competente. (vezi articolul – AICI)

Ieri, 1 noiembrie 2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ioan Ursu, pentru omor calificat şi violare de domiciliu.

Conform anchetatorilor omorul a fost săvârşit în scopul de a ascunde comiterea anterioară de către inculpat şi alte persoane a unei infracţiuni de furt, la care inculpatul bănuia că victima a fost martor. Cadavrul victimei a fost descoperit pe 14 februarie 2007, iar cea mai probabilă dată a săvârşirii faptelor, potrivit probelor administrate, este noaptea de 12/13 februarie 2007.

A fost ridicat de anchetatori în zi de mare sărbătoare, pe 8 septembrie 2016. Pare incredibil, dar mobilul crimei a constat în acoperirea unei infractiuni de furt. La data faptei, Ursu avea 24 de ani si, băut fiind, a intrat în casa victimei, Neculai Maftei. Cu ceva vreme în urmă îi furase niste lucruri din gospodărie si a avut impresia că victima l-ar fi văzut. Vizita în ceas de noapte urmărea determinarea sexagenarului de a nu depune plîngere împotriva lui. Se pare că nu a venit cu gînd de împăcare, ci l-ar fi amenintat pe bătrînul care nu a cedat presiunilor, si aflînd si cine-i hotul, era decis să-l dea pe mîna autoritătilor. Nu a mai apucat, pentru că tînărul i-a făcut felul cu un topor pe care l-a găsit chiar în curtea bătrînului. – notează mont.ro

După faptă, criminalul a fumat o țigară din pachetul victimei și a lăsat chiștocul la fața locului. La anchetă au fost găsite mucurile de la țigările victimei, dar și unul cu două profile ADN, care ulterior s-a dovedit a fi a lui Ursu.

D.M.B.
PUBLICITATE