Copiii centrelor de plasament au adus primăvara în sufletele bunicilor


Copiii centrelor de plasament din structura DGASPC Neamț au adus primăvara în sufletele bunicilor singuri din mai multe așezăminte din județ, gestul lor producând emoție și bucurie. Copiii s-au pregătit din timp, lucrând în atelierele de creație felicitări, mărțișoare și alte obiecte ce  simbolizează începutul unui nou anotimp. De asemenea, au împodobit centrele cu motive specifice creând o atmosferă plină de optimism și veselie. Primii vestitori ai primăverii au fost asistații Centrului Elena Doamna care sâmbătă, 27 februarie, au bucurat sufletele rezidenților Centrului Bozieni, oferindu-le acestora un spectacol de neuitat, marțișoare și felicitări. Vizita a fost posibilă și datorită voluntarilor dar și cu ajutorul câtorva sponsori generoși. S-au implicat în această acțiune școlile nr.3, Elena Cuza și Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț dar și Bisericile Trei Ierarhi, Sf. Nicolae și Sfântul Ioan Botezătorul din Piatra Neamț, Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Negrești și biserica din Tazlău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Copiii au prezentat în fața bătrânilor recitaluri de poezie, scenete musicale, cântece și dansuri tematice, reușind un spectacol vibrant, plin de culoare ce i-a înduioșat pe bătrînii internați la Bozieni.

Copiii din centre vor continua acțiunile caritabile și în zilele următoare. La sfârșitul acestei săptămâni, asistații de la Elena Doamna și Ion Creangă vor vizita bunicii de la Centrul Social Pietricica pentru a le oferi mărțișoare. Pe 9 martie, elevii talentați în arta culinară de la Elena Doamna vor prepara cu ocazia Sfinților Mucenici „sfințișori“ pe care îi vor împărți colegilor din centru dar îi vor duce în dar și prietenilor de la CS Ozana Târgu Neamț care i-au invitat pentru a se cunoaște mai bine.

Este o tradiţie pentru copiii noștri să ofere mărţişoare şi urări odată cu venirea primăverii bătrânilor din cămine. Prin toate aceste activităţi, încearcă să le uşureze povara singurătăţii, aducându-le un zâmbet și o bucurie. Totodată, copiii noștri își îmbogățesc sufletele cu experiențele acestor oameni,  adevărate modele de răbdare și  blândeţe care întruchipează de multe ori bunicii care le lipsesc copiilor“, a declarat Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

PUBLICITATE