Copii în vizită la sediul Inspectoratului de Poliție Județean și al Serviciului Rutier Neamț

În contextul Zilei Internaționale a copilului – 1 Iunie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității Neamț împreună cu cei din cadrul Serviciului Rutier Neamț au organizat, astăzi, Ziua Porților Deschise la IPJ Neamț. Astfel, 30 elevi din clasele primare au luat contact cu polițiștii rutieri, de la care au învățat reguli de circulație dar și situații în care aceștia pot fi expuși accidentelor rutiere. Polițiștii i-au angrenat pe copii într-un joc constructiv, cu ajutorul unui covor personalizat cu indicatoare rutiere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Săptămâna trecută, sediul Inspectoratului de Poliție Județean a fost “asaltat” 33 de copii, alături de cadrele didactice. În sala mare de ședințe, polițiștii de prevenire le-au prezentat câteva materiale video și au interacționat pe teme privind siguranța rutieră și prevenirea victimizării acestora.

La această întâlnire a participat și un specialist criminalist, care a prezentat tehnica amprentării și a răspuns la curiozitățile copiilor. Aceștia au mai fost impresionați de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale, și colegii lor, câinii polițiști, care au desfășurat mai multe exerciții tactice de prinderea infractorului. În cele două zile, copiii au avut posibilitate sa descopere câteva din tainele muncii de poliție, explicate pe înțelesul lor de către polițiștii rutieri, criminaliști și luptătorii SAS.

La finalul activităților cei mici au fost răsplătiți atât cu pliante informativpreventive, legitimații de polițist pentru o zi, cât și cu posibilitatea de “ a testa funcționalitatea” rampei cu semnale optice și acustice de pe o autospecială de poliție rutieră.

PUBLICITATE