Control judiciar pentru cele două persoane bănuite de complicitate la tentativa de înșelăciune

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Români privind săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelăciune prin metoda Accidentul, cele două persoane, depistate în flagrant ieri, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.
În cauză sunt continuate cercetările în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim faptul că în noaptea 16/17.07.2017, în urma sesizării privind tentativa de înșelăciune, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Moldoveni au depistat în flagrant un bărbat de 34 de ani, din Dumbrava Roșie și o tânără de 26 de ani, din Piatra Neamț, care se aflau pe raza comunei, existând suspiciunea rezonabilă că aceștia urmau să preia banii de la persoana vătămată. (vezi articol – AICI)

Având în vedere perioada premergătoare a concediilor și a faptului că, în acest timp, majoritatea celor plecați în străinătate aleg să se întoarcă în țară, vă recomandăm ca, atunci când sunteți anunțați despre producerea unui accident rutier în care au fost implicați cei dragi, să luați legătura cu membrii familiei pentru a verifica informația.
Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute în toiul nopții, cu atât mai mult nu înmânați bani necunoscuților, care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.

De ştiut pentru tineri, având în vedere că grupul țintă al acestor infracțiuni sunt persoanele vârstnice:
Părinţii sau bunicii dumneavoastră trebuie informaţi şi sprijiniţi, pentru a nu deveni victimele acestor infractori! Este important să dezbateţi aceste aspecte în familie, adresând seniorilor următoarele recomandări:
• În cazul în care sunt sunaţi de un necunoscut care le pretinde bani pentru a ajuta o rudă aflată într-o pretinsă situaţie de pericol, să nu divulge nici un fel de date personale, ci din contră, să adreseze întrebări şi să solicite informaţii despre presupusul accident (unde s-a produs, spitalul sau secţia de poliţie unde s-ar afla ruda în cauză);
• Să apeleze telefonic, imediat, ruda respectivă sau persoane apropiate acesteia, indiferent de conjunctură (moment al zilei, locaţie), pentru a verifica informaţiile primite;
• Să sune de urgenţă la numărul 112, pentru a solicita sprijinul poliţiei. În nici un caz să nu facă singuri demersuri care presupun contactul cu persoana apelantă!

Dacă sunteţi victimă sau martor a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112!

PUBLICITATE