Consiliul Județean Neamț rămâne fără președinte? Iacoban exclus din UNPR


UNPR a decis excluderea din partid a preşedintelui filialei Neamţ, Constantin Iacob, şi solicită prefectului judeţului să constate de drept încetarea mandatului de membru al Consiliului Judeţean Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Constantin Iacoban a devenit din decembrie 2014, noul şef al Consiliului Judeţean, fiind ales dintre consilierii judeţeni după decesul fostului președinte Culiţă Tărâţă.

Potrivit unor surse politice, în ultimele luni Constantin Iacoban a negociat cu ALDE, urmând să pregătească trecerea la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu care se va afla, joi, într-o vizită în judeţul Neamţ, moment în care urma să fie oficializată trecerea lui Iacoban la acest partid, împreună cu alţi membri ai UNPR Neamţ.

Printr-un comunicat de presă, transmis marţi de către UNPR, conducerea formaţiunii a decis excluderea lui Iacoban, fără a preciza însă şi motivele pentru care s-a luat această hotărâre.

„UNPR a decis excluderea din partid a domnului Constantin Iacoban şi a solicitat prefectului judeţului Neamţ să emită un ordin de constatare a încetării de drept a mandatului de consilier judeţean, având în vedere încetarea calităţii de membru al partidului politic pe listele căruia a fost ales”, se arată într-un comunicat UNPR pentru MEDIAFAX

PUBLICITATE