Consiliul Judeţean al Elevilor Neamţ solicită creşterea siguranţei în şcoli


Poziţie Siguranţă finalăConsiliul Judeţean al Elevilor Neamţ, structură reprezentativă a elevilor la nivel judeţean, solicită tuturor instituţiilor de învăţământ sporirea siguranţei în unităţile de învăţământ a elevilor prin sporirea supravegherii accesului în unităţile de învăţământ.
Totodată, se recomandă ca la intrarea în unități să fie verificate carnetele de elevi și respectiv cărțile de identitate pentru a limita și controla accesul persoanelor străine în incintă. În conformitate cu Legea 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, unităţile de învăţământ sunt răspunzătoare de siguranţa elevilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Emitem această poziţie în urma incidentelor violente care au avut loc în data de 29.01.2016 în două dintre liceele din judeţul Neamţ când persoane din exteriorul acestora au reuşit să pătrundă în cadrul lor şi să săvârşească acte de violenţă asupra a doi elevi. Aceste două cazuri trag un semnal de alarmă în legătură cu securitatea unităților, fiind necesară o vizibilă îmbunătățire a acesteia. Creșterea gradului de vigilență în ceea ce privește accesul în astfel de instituții este obligatorie pentru a garanta completa siguranță a elevilor, aceasta fiind una dintre obligațiie fiecărei unități școlare.” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Neamţ, Georgiana Mădălina MIHĂILĂ

PUBLICITATE