Consilierii PNL, proiect curajos împotriva cerșetoriei și a infracțiunilor din Piatra-Neamț

Un proiect ce va fi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 24 august, are ca obiectiv reducerea infracțiunilor și a faptelor antisociale pe raza municipiului Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este binecunoscut faptul că mulți dintre chiriașii ANL-urilor sau a locuințelor sociale comit diverse infracțiuni. Cele din cartierele Speranța și Văleni sunt binecunoscute, simplele amenzi pe care polițiștii le aplică nu par să-i deranjeze foarte tare pe acești chiriași. Amenzile rămân neplătite, iar persoanele care fură din apartamentele vecinilor, sunt violenți sau deranjează ordinea publică par să nu poată fi deloc atinși de lege. În același timp, minorii sunt trimiși la cerșit pe străzile orașului, știind foarte bine că nu are nimeni ce să le facă.

Grupul consilierilor PNL a venit cu un proiect care le vor da serios de gândit celor ce încalcă legea: ai luat 3 amenzi, îți pierzi locuința.

Acest proiect vine în ajutorul sutelor de familii de bună credință din cartierele Speranța și Văleni care trebuie să suporte violențele, injuriile, petrecerile până dinineața în fața blocului, pe care anumiți chiriași le practică.

Suntem convinși că această măsură va aduce mult așteptata liniște în aceste cartiere dar și stoparea cerșetoriei de pe străzile din Piara Neamț.

Iată proiectul propus de consilierii liberali:

În ultimii ani, fenomenele infracționale au devenit tot mai dese, iar lipsa unui cadru legislativ care să le poată stopa limitează acțiunile instituțiilor care se ocupă de păstrarea ordinii și liniștii publice.

Astfel, populația din cartierele Văleni și Speranța este cea mai afectată de faptele antisociale produse de persoane care domiciliază în cele două cartiere, la locuințe de tip ”ANL” sau ”social”. Amenzile aplicate de organele abilitate rămân în proporție mare neachitate și nu reduc comiterea acestor fapte. Mai mult decât atât, o parte din chiriașii acestor locuințe desfășoară activități înfracționale sau de cerșetorie în zonele centrale ale municipiului Piatra Neamț.

Pentru a reduce rata infractionalității precum si a deranjarii ordinii și liniștii publice din zonele rezidentiale ale municipiului Piatra Neamt, grupul consilierilor locali PNL vine cu propunerea de a introduce în contractul de închiriere al locuintelor de tip “ANL” sau “social” a urmatoarelor clauze:

1. Contractul de închiriere al locuințelor de tip “ANL” sau “social” va înceta dacă titularii contractului de închiriere se află într-una din urmatoarele situații:

  • Au cumulat un numar de 3 (trei) contraventii eliberate de Politia Municipiului Piatra Neamt, Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț sau de către Poliția Locală Piatra Neamț, pentru urmatoarele fapte:
    • Infracțiuni cu intenție
    • Deranjarea ordinii și liniștii publice
    • Cerșetorie
    • Fapte antisociale

Faptele contravenționale/penale să fi fost săvârșite pe teritoriul municipiului Piatra Neamț de către chiriașii locuințelor, membrii familiilor acestora inclusiv minorii, precum și persoanele care domiciliază împreună cu chiriașii la aceste adrese.

Direcția Taxe și Impozite a Municipiului Piatra Neamț va comunica, la solicitarea Compartimentului Fond Locativ din cadrul Primăriei, date referitoare la cumulul amenzilor înregistrate pentru persoanele ce dețin contracte de închiriere de tip ”ANL” sau ”social”.

2. În cazul în care titularii contractelor de închiriere predau deteriorate sau distruse unitățile locative și sunt necesare reparații, aceste persoane nu vor mai beneficia de niciun contract nou de închiriere, pentru locuințe de tip ”ANL” sau ”social”.

PUBLICITATE