Consilierii PNL Piatra-Neamț – proiect pentru scăderea prețului parcărilor de reședință


Grupul consilierilor locali ai PNL Piatra Neamț, a depus, astăzi, un proiect de hotărâre care să modifice prețul parcărilor de reședință.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Începând cu luna septembrie, am promis că vom face toate demersurile ca prețul pentru locurile de parcare să scadă și parcările să se întoarcă la primărie. Acest proiect reprezintă un prim pas în angajamentul pe care l-am luat în fața cetățenilor.

Astfel, propunem modificarea tarifului practicat pentru utilizarea locurilor de parcare pentru persoane fizice de la 142 lei la 100 lei iar pentru persoane juridice de la 342 lei la 170 lei. Prețurile pentru locurile de parcare ale celorlalte categorii de persoane care beneficiază de reducere, rămân în aceeași formă.

15123133_1351752621541967_2761736399407218213_oÎn fundamentarea proiectului nostru, am arătat că, prin reducerea cheltuielilor nejustificate ale societății Parking, există posibilitatea ca prețul fiecărui loc de parcare să scadă. Pietrenii trebuie să plătească un tarif care să reflecte strict administrarea acestor locuri de parcare și nu cheltuieli inoportune pe care societatea Parking SA le face în continuare.

Începând cu anul 2000, societatea Parking administrează locurile de parcare de reședință ale locuitorilor din municipiul Piatra Neamț. Indicatorii economici ai ultimilor 8 ani demonstrează faptul că această societate are cheltuieli nejustificate pe mai multe capitole. Astfel, cheltuieli de protocol, de publicitate, promovare și alte cheltueili prin asocieri cu firme ori contracte de prestări servicii, le considerăm neoportune pentru funcționarea acestei societăți. În același timp, considerăm că scăderea prețului pentru locurile de parcare va duce automat și la mărirea gradului de ocupare al parcărilor încă necontractate, care sunt în număr de 3000.

6-romel-birjoveanu

D.M.B.
PUBLICITATE