Consilierii PMP Piatra-Neamț, prinși cu mâța în sac. Vezi ce minciuni ne servesc aleșii noștri

Minciuna are picioare scurte pentru consilierii PMP Piatra-Neamț. După ce, alături de „iubiții” lor parteneri de alianță/majoritate, PSD și ALDE, au găsit tot felul de motive pentru a refuza deschiderea Pieței Centrale din Piatra-Neamț (vezi articolul – AICI), în cadrul unei conferințe de presă au declarat și următorul aspect:
„Domnul secretat Fecic mi-a spus clar, sugestia lui a fost să se amâne această ședință dar nu s-a putut. Nu a vrut să-mi precizeze cine nu a putut sau de ce nu s-a putut” – a declarat Marius Ghineț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ce s-a întâmplat cu adevărat, a răspuns chiar secretarul municipiului Piatra-Neamț într-o postare pe contul personal de Facebook:

Un neadevăr în conferinţa de presă a PMP

Cu privire la afirmaţiile domnului consilier local Marius Ghineţ din cadrul conferintei de presă de astăzi a Partidului Miscarea Populară, vizând faptul că subsemnatul i-aş fi confirmat nereguli şi presiuni cu privire la proiectul de hotărâre privind preluarea Pieţei Centrale, doresc sa transmit câteva cuvenite precizări.

În concret, discuţia mea cu dl Ghineţ de după şedinţa de Consiliu Local a constat în întrebarea dumnealui dacă “nu era mai bine să se amâne proiectul de hotărâre până la semnarea protocolului” şi răspunsul subsemnatului: “în calitate de secretar al municipiului, eu răspund şi garantez doar pentru legalitatea proiectului, iar ce era mai bine, adică oportunitatea, respectiv iniţiativa promovării proiectului, nu imi aparţin”.
Menţionez faptul că discuţia în acesti termeni a fost recunoscută, telefonic, după conferinţa de presă, de către dl Marius Ghineţ, sens în care îi solicit să işi asume şi public cuvenita rectificare.

Cu privire la legalitatea proiectului supus astăzi dezbaterii, subliniez faptul că s-a solicitat Consiliului Local un acord pentru operaţiunea de preluare (aflată în curs), nicidecum o aprobare a unui document inexistent, aşa cum s-a insinuat. Acest tip de hotărâri sunt, de altfel, uzuale, Consiliul exprimându-şi in nenumarate randuri acordul pentru diverse operaţiuni ce urmează a fi realizate ulterior (de exemplu, se aprobă prin HCL vânzarea unui bun, contractul de vânzare urmând a fi perfectat ulterior; la fel în cazul închirierilor, acceptării donaţiilor s.a.).

Pe de altă parte, contrazic cu tărie insinuarea lansată în spaţiul public privind presupuse presiuni si o cedare a mea faţă de promovarea unui proiect ilegal. Nu s-a întâmplat acest lucru, ar fi fost oricum un demers inutil, şi apreciez înţelepciunea reprezentanţilor întregului spectru politic local, care nu au îndrăznit niciodată să îmi solicite aşa ceva.

Cu încrederea că ocupanţii funcţiilor publice apolitice nu vor fi implicaţi în disputele politice, care nu le aparţin, consider denaturarea informaţiilor prezentate astăzi de către domnul Ghineţ ca fiind o simplă inabilitate de transmitere a mesajului, pe care, negreşit, dumnealui o va corecta.

Florin FECIC
Secretarul Municipiului Piatra Neamţ


Nota Bene – La câteva minute după postarea secretarului Florin Fecic, consilierul PMP, Marius Ghineț, îi răspunde: „Corect Dle. Fecic. Cu scuzele de rigoare. Din pacate presa a preluat in mod tendentios aceasta situatie. Insa ramanem in continuare cu pararea ca acest proiect de hotarare trebuia introdus dupa semnarea protocolului de catre toate partile implicate.”

Tendențios? Pe bune? Păi dacă s-a dovedit că ai mințit într-o conferință și presa scrie așa ceva…tot dendențios e?

PUBLICITATE