Conducerea Consiliului Judeţean Neamţ – bani mai puțini pentru drumurile din județ


Conducerea Consiliului Judeţean Neamţ a urmărit ca în acest an, cu fondurile disponibile din bugetul judeţului, să se ducă la bun sfârşit proiectele începute în infrastructura rutieră în anii trecuţi şi să demareze procedurile pentru implementarea altora noi, în acelaşi domeniu.
Dan Manoliu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a declarat că în acest an, se va introduce o activitate nouă în ceea ce înseamnă întreţinerea infrastructurii rutiere, urmând a se executa tratamente pe căile de circulaţie. „Tratamentele pe care le vom efectua au apărut ca o necesitate în urma unor studii şi a recensămintelor rutiere de anul trecut, care arată că a crescut semnificativ traficul rutier pe multe drumuri judeţene. Prin tratamentele ce urmează a fi executate va creşte gradul de fiabilitate a stratului de uzură aşternut pe carosabil“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Dan Manoliu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Lucrările mai vechi pentru modernizarea drumurilor judeţene, aflate în stadiu avansat de realizare şi care vor fi terminate în 2016 sunt pe DJ 157I Bozienii de Sus – Ruginoasa; DJ 207A Roman – Bâra – Nistria; DJ 157J Podoleni – Negriteşti şi DJ 156C Tazlău – Casa de Copii. De asemenea, s-au alocat sumele necesare pentru terminarea lucrării pe porţiunea de drum Stejaru – Horia – Valea Ursului (DJ 207C), calea de rulare şi lucrările adiacente.

Sunt în diferite stadii – licitaţii şi anunţuri de licitaţii – trei tronsoane de drumuri judeţene: reabilitare şi moderizare DJ 157C – DN15 Viişoara, Bisericani (analiza dosarelor ofertanţilor este în evaluare); modernizare DJ 280 limita judeţului Iaşi – Bâra (urmează a se scoate lucrarea la licitaţie); modernizare tronson Bucium – Valea Ursului, pe DJ 159 (în curând va fi organizată licitaţia).

Pentru opt obiective s-au prevăzut cheltuieli de întocmire a documentaţiei tehnico-economice. Se urmăreşte modernizarea DJ 209B Mălini – Borca; modernizarea DJ 155M Târpeşti – Ţolici; reparaţii capitale la podul de beton de pe DJ 159C, la Frunzeni; reparaţii capitale la podul de beton de pe DJ 155G de peste râul Cracău, la Bodeşti; consolidare DJ 280 Bâra – Stăniţa; consolidare DJ 207A Roman – Bâra – Nistria (va fi continuat cu o lucrare nouă proiectul finalizat); modernizare DJ 157H Girov – Dochia – Mărgineni şi reabilitare şi modernizare axa transport Piatra Neamţ – Făurei – Horia – Icuşeşti, până la limita cu judeţul Bacău. Vicepreşedintele Dan Manoliu a mai declarat că suma totală prevăzută pentru investiţii este de 7 milioane de lei, iar 11 milioane s-au alocat pentru întregul capitol de reparaţii, întreţineri curente şi deszăpeziri, din care se vor finaliza cele patru proiecte mai vechi.

„Dorinţa noastră a fost să vedem terminate nişte lucrări începute în anii trecuţi. Din păcate, bugetul pe acest an a fost cu mult mai mic decât cel de anul trecut şi cum nu am putut face reduceri la capitole precum asistenţă socială şi protecţia copilului, la educaţie, am fost nevoiţi să mai tăiem din ceea ce ar fi fost nevoie pe infrastructură rutieră. Dar chiar şi cu o alocare mai mică, atât cât ne-am permis, dacă se vor termina patru lucrări vechi şi vor fi pregătite altele opt, multianuale, cred că putem vedea că starea drumurilor judeţene se îmbunătăţeşte semnificativ“, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

PUBLICITATE