Condamnată de Judecătoria Piatra-Neamț pentru că a folosit un copil la cerșit

O femeie din județul Neamț a fost condamnată de Judecătoria Piatra-Neamț la 3 luni de închisoare cu suspendare pentru că s-a folosit de un minor pe care l-a trimis să cerșească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform deciziei instanței de sub Pietricica, inculpata, o femeie din comuna Girov, a primit o sancţiune de 3 luni de închisoare pentru care judecătorii au duspus suspendarea sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. În acest timp femeia nu trebuie să mai săvîrştească infracţiuni, altfel va ajunge după gratii.

…stabileşte pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare în sarcina inculpatei A. A. A. … pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a unui minor în scop de cerşetorie, prevăzută de art. 215 Cod penal. În temeiul art. 83 alin. 1 şi 3 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 3 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani …

În temeiul art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpata A. A. A. trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

…atrage atenţia inculpatei A. A. A. că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca amânarea şi va dispune aplicarea şi executarea pedepsei de 3 luni închisoare. – notează decizia instanței

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

PUBLICITATE