Comunicat Poliția Neamț. În accidentul din Alexandru cel Bun, 4 persoane au fost rănite

În seara zilei de 24.02.2017, polițiștii rutieri au intervenit pentru salvarea de vieți omenești și în vederea cercetării accidentului rutier produs pe DN 15, în localitatea Alexandru cel Bun (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele verificări efectuate la fața locului se pare că, în timp ce un bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamț conducea un autoturism pe DN15 din direcția Bicaz Piatra-Neamț, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un autoturism condus din sens invers de un bărbat de 46 de ani, din Bicaz Chei.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto din Bicaz Chei, precum și a pasagerilor aflați în autoturismul acestuia, două femei și un bărbat.

De la cei doi conducători auto au fost prelevate mostre biologice pentru a se stabili dacă se aflau sau nu sub influența alcoolului, în momentul producerii accidentului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Polițiștii nemțeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, în condiții de vreme rea, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic. Având în vedere condițiile meteo existente și faptul că partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. Chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

PUBLICITATE